9. november 2012 kell 14:27

Täna alustab PÖFF

Täna peab avapidu 16. PÖFF. Festival kestab 12. - 28. novembrini. Esimesena alustab 12. novembril Balti Filmi-ja Meediakooli uues kinos tudengi- ja lühifilmide festival Sleepwalkers.

Festivali avab tudengi- ja lühifilmide festival Sleepwalkers, kus on neli võistlusprogrammi viimase paari aasta väljapaistvamatest filmidest, ühe filmikooli retrospektiiv ning eriprogrammid.

14. novembril algab animafilmide festival Animated Dreams, mis kestab 18. novembrini, 15.novembril alustab aga laste-ja noortefilmide festival Just Film. 25. novembrini saab selle raames näha 48 filmi.

PÖFFi põhiprogramm algab 16. novembril ja kestab 28.novembrini. Selle raames linastub 217 täispikka filmi 63 riigist. Kaheksandat aastat toimub rahvusvaheline võistlusprogramm EurAsia, kus osaleb 18 filmi Euroopast ja Aasiast. Võistlusprogrammi EurAsia Grand Prix parimale filmile, milleks on 10 000-eurone stipendium, paneb välja Tallinn.

Neljandat korda leiab aset Tridensi Balti täispikkade filmide konkurss, kus võib tänavu näha 12 mängu- ja dokumentaalfilmi Eestist, Lätist ja Leedust. Lisaks konkureerivad HEAVE(I)N Eesti Filmi Auhinnale 10 täispikka filmi Eestist.

Kolmandat korda toimub festivalil Põhja-Ameerika indie-filmide konkurss, kus võistlevad omavahel 10 linateost Ameerika Ühendriikidest ja Kanadast.

Lisaks Tallinnale toimub PÖFF ka Tartus, Jõhvis, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Paides, Pärnus, Valgas ja Viljandis.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum