• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swed: madalad intressimäärad soosivad riskantsemaid varaklasse

  Swedbanki portfellijuhtimise osakonna investeeringute juhi Tarmo Tanilase sõnul mõjutasid oktoobris üleilmseid finantsturge kaks vastandlikku jõudu – finantssüsteemi likviidsuse sihipärane suurendamine ning analüütikute ootustest mõnevõrra kehvemad ettevõtete III kvartali kasumiaruanded.

  Tanilase sõnul suruvad suurimate keskpankade poolt finantssüsteemi tehtud likviidsussüstid kõrgema reitinguga aktsiate ja võlakirjade intressimäärad allapoole, mistõttu otsivad investorid võimalusi investeerida ka teistesse, sageli riskantsematesse varaklassidesse. Samas on hakanud analüütikud pärast kolmanda kvartali keskpärased kasumiaruandeid vähendama ka ettevõtlussektori kasumi-prognoose.
  Juhindudes oktoobrikuistest tulemustest hoiab Swedbank Tanilase sõnul täna ülekaalu Euroopa aktsiaturgudel ja alakaalu Vaikse ookeani piirkonnas, sh Jaapanis.
  „Investorid ei ole hüljanud ka Hispaaniat, kuigi see on püüdnud kõrvale hiilida Euroopa Keskpanga võlakirjaostu kavast, millega keskpank püüab võlakirjaturge rahustada,“ märgib Tanilas, kommenteerides olukorda Euroopas.  Euroopa turgude head tulemused oktoobri esimesel poolel on tema sõnul tõenäoliselt tagajärg keskpanga otsustele ning Euroopa eelarve- ja pangandusliiduks lõimimise eesmärgil võetud meetmetele.
  Kui Euroopa aktsiaturule mõjuvad positiivselt väga soodsad hinnatasemed, siis USA osas takistab kindlaid otsuseid tegemast teadmatus USA presidendivalimiste tulemuste tagajärgede ja nende mõju osas ähvardava fiskaalkuristiku (ehk mitme maksusoodustuse võimaliku lõppemise) küsimuse lahendamisele.
  Seevastu on arenevatel turgudel esialgseid rõõmustavaid märke sellest, et Hiina majandustsükkel on pöördumas taas tõusuteele. „Kuni naftahinna taastumiseni ei ole meie arvates mõttekas arenevate turgude aktsiaid arenenud turgude omadele eelistada,“ lisab Tanilas.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.