15. november 2012 kell 21:00

Seli on minister Partsile pähe istunud

Majandusminister Juhan Partsi jutul pole viimasel ajal ei saba ega sarvi. Ausalt öeldes ei saa ma aru, mismoodi saab teha pealkirju nagu “Parts kõigutab Seli tooli Tallinna Sadamas” jts. Mismoodi ta siis kõigutab?

Parts vähkreb kõigest hingest selle nimel, et tekkinud huvide konflikti kuidagi ära jokistada, nii et Neinar Seli saaks nii sadamas kui ka EOKs rahulikult toimetada, aga temast jääks mulje nagu ministrist, kes seisab ausa asjaajamise eest. Et hundid oleksid söönud ja lambad terved. Lubab, et keelab Tallinna Sadamal spordiliitude spondeerimise ära, aga samas vannub, käpad käbil, et Seli tagasiastumist sadama nõukogust ta ei nõua. Andke andeks, aga see on ju totter.

Ministril käed lühikesed. Et huvide konflikti lahendada, tuleks Seli sadama nõukogust välja tõsta, aga kuna sadam on Reformierakonna kontrolli all, siis jäävad Partsil käed lühikeseks. Piinlik küll, kui minister peab kõva häält tegema, teades, et temast midagi ei sõltu.

Viimati paukus Parts samamoodi Eesti Energia aadressil: ärge sõlmige Eesti Energiaga lepingut, sest see firma suhtuvat kundedesse nagu tundetutesse objektidesse. Teavitustöö olevat “ärritav”. See oli päris naljakas, kuidas “firma üldkoosolek” ministri isikus niimoodi riigifirmat põhjas.

Selliseid koomikasse kalduvaid võltsi alatooniga etteasteid võiks vältida, sest need kahjustavad ministri tõsiseltvõetavust. Kui hammas peale ei hakka, siis pole mõtet ka niisama puu all haukuda.

Hetkel kuum