Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korralikku börsitõusu ei pea kaugelt otsima

  Eile tõusis Eesti aktsiaturg 16 kuu kõrgemale tasemele. Võttes appi Bloombergi terminali, kus on kogu maailma aktsiaindeksid, selgub, et meie aktsiaturg on tänavu europõhiselt Euroopa parim (kui Türgit mitte lugeda Euroopa riigiks).

  Tallinna börs on tõusnud läinud aasta lõpust 30,17 protsenti. Selle tulemusega on meie koduturg maailmas 9. kohal. Türgi aktsiaturg, mis on ka meie Balkani fondide lemmik, on tõusnud europõhiselt 45,90 protsenti. Tõeline püss on eksootiline Venezuela börs, mis on europõhiselt tõusnud 231,44 protsenti.
  Julged investorid, kes tulid 2009. aasta põhjast Eesti aktsiaturule, on teeninud indeksi tõusu näol keskmiselt aastas 32,3protsendist tootlust. Ei ole paha! Ka on saanud investorid dividende ja raha kapitali väljamaksete näol.
  Kas Tallink pani turu liikuma? Selline mulje võib viimaste päevade liikumisi vaadates tekkida. Eesti ettevõtete kvartalitulemused on päris head. Tallinki tulemus tõstis lootust, et ettevõte võib hakata dividendi maksma. Kui turu juhtivaktsiast saaks dividendiaktsia, pakuks see huvi ka dividendide jahtijatele. Tallinki tõusu tõstaksin esile seetõttu, et see on ainus börsiettevõte, millel on vähegi sellist suurust, et ka välisfondid võiksid selle avastada. Muu börsil olev kribu on liiga väike. Kui rahvusvahelised investorid võtavad aasta kokku, võib neile tõusu poolest silma jääda Eesti aktsiaturg. Kuigi üleilmselt ja euroalal jagub probleeme, paistab Eesti silma ka majanduskasvuga. Siinkohal peaks kolm korda üle õla sülitama, et meie tähtsamatel kaubanduspartneritel läheks hästi.
  Kas osta kohalikke aktsiaid või mitte? Kriitikud on õigustatult toonud välja turu olematu likviidsuse. Kuigi ei saa olla kindel, et tuleval aastal avastavad välisfondid Tallinki ja Eesti aktsiaturu, võib avastuse korral siin likviidsuspilt väga kiiresti paremuse poole muutuda, vähemalt liideraktsia näol. Siis oleks vist kahju tagantjärele kiruda tegutsemata jätmist. Muidugi saaks Tallink ise kah üht-teist teha, et olukord paremaks muutuks, sõlmides näiteks mõne maaklerfirma või pangaga turutegemise lepingu.
 • Hetkel kuum
Indrek Lepik: kui palju maksab raketirünnak Rakvere pihta?
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Lennukiosade puudus kõmmutas Airbusi aktsia põhja
Airbusi aktsia odavnes täna Pariisi börsil kümnendiku ettevõtte eilse teate peale, et lennukiosade puuduse tõttu jääb tänavu 30 lennukit tootmata.
Airbusi aktsia odavnes täna Pariisi börsil kümnendiku ettevõtte eilse teate peale, et lennukiosade puuduse tõttu jääb tänavu 30 lennukit tootmata.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
Burgeriäri ujub jaanipidude ajal vastuvoolu: tööd ei tee, päriselt ka puhkame
Kui jaanipühad ja -peod on nii mõnegi ettevõtja jaoks hea võimalus teha tavapärasest suuremat käivet, saadab toitlustusettevõte VLND Burger oma töötajad puhkama.
Kui jaanipühad ja -peod on nii mõnegi ettevõtja jaoks hea võimalus teha tavapärasest suuremat käivet, saadab toitlustusettevõte VLND Burger oma töötajad puhkama.