• Jaga lugu:

  Kärajad: kuidas meelitada maksumaksja Eestisse?

  Presidendi kärajapäeval tõusis teemaks, kuidas teha nii, et maksumaksjad eelistaksid Eestit, mitte mõnd naaberriiki. President Ilvese sõnul on küsimus pigem maksukeskkonnas kui -määras. Rahandusminister Ligi nõustub presidendiga.

  Kärajapäeval tõusis auditooriumist küsimus: kuidas panna maksumaksjad eelistama Eestit, mitte mõnd naaberriiki?
  Advokaat Jüri Raidla sõnul on vastus lihtne, kuid seda on raske realiseerida. ”Eesti muu majandusekeskkond ja sotsiaalne keskkond peab olema lihtsalt nii atraktiivne, et meie ajud ja töölised jäävad ja tulevad siia ning kõrgelt haritud spetsialistid tahavad tulla siia tööle,” märkis Raidla.
  President Toomas Hendrik Ilvese sõnul pole asi vaid meie maksusüsteemis, sest teema on tegelikult palju laiem. ”Üldine keskkond on olulisem. Hetkel Stanfordi ülikoolis õpinguid jätkav endine Skype´i juht Sten Tamkivi ütles, et tal pole rahaliselt probleem võtta tööle Nokia peainsener, ta maksaks sama palka, kuid Nokia peainsener lihtsalt ei tule Eestisse," ütles president. "Siin on palju muid põhjuseid, halb teedevõrk, bürokraatia, küsimus, kas saab panna lapsed kooli… Kogu keskkond. Pole ainult see, et kas ma maksan x protsenti tulumaksu Eestis või Soomes, oluline on keskkond ja see, kas inimene tahab siia kolida."
  Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul määrab loomulikult maksude Eestisse toomise ka maksumäär, kuid osalt mängib Eesti puhul rolli ka äralõigatud ajalugu.
  ”Kui on vähem makse, siis makstakse muidugi maksud sinna, kuhu tuleb vähem maksta," rääkis Ligi. "Riigi osas on aga oluline, kuhu me raha kulutame. President nimetas koole, kuid  meil on koole kohati rohkem kui lapsi ja me ei saa ajalugu tagasi pöörata. Riigi rikkus on pikk protsess. See, mis Euroopas on akumuleerunud, võimaldab osadel heaolu säilitada, aga meie peame seda alles endale tekitama. Kuid ilma kapitalita me seda teha ei saa,” rääkis Ligi kärajapäeval ja lisas, et võtmeküsimus on see, kas kodumaa on meie enda inimeste silmis väärtus, kas mõeldakse oma lastele ja elulaadile.
  ”Selleks, et keegi välismaalt meile tuleks, pole ainult palga või maksumäära küsimus. Asi on selles, et meie ajalugu on vahepeal katki lõigatud ja see vaesus kestab kaua. Kuid me saame seda paremaks teha, ja teemegi,” lisas Ligi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.