24. november 2012 kell 7:50

Advokaat Indrek Ergma: infoühiskonnas levib uus kuriteoliik

Teise isiku nime all esinevaid inimesi on maailmas alati olnud, kuid suhtlusportaalide ja sotsiaalmeedia võidukäik ning internetis kommenteerimine on sellele tohutult hoogu juurde andnud.

Advokaat Indrek Ergma kirjutab ajakirja Kaja novembrikuu numbris, et alates 2009. aastast on identiteedivargus Eestis kriminaalkorras karistatav. Kõikvõimalik tegevus, mille eesmärk on luua teise isikuna esinemise teel esinejast teadvalt ebaõige ettekujutus ning sellega on tekitatud kahju teise isiku õigustele või huvidele, on karistatav kuni kolmeaastase vangistusega. „Seega tasub enne tõsiselt kaaluda, kui mõnd liba-aadressi kasutada,“ märgib Ergma artiklis.

Kuidas soovitab advokaadibüroo PricewaterhouseCoopers Legal advokaat Indrek Ergma inimestel oma identiteeti kaitsta ning kuidas varastati identiteet Taani kunstnikult Harald Havsteen-Mikkelsenilt, saab lugeda ajakirjast.

Ajakirja Kaja saad lugeda siit

 

Autor: Kaire Uusen, Kristi Malmberg

Hetkel kuum