Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Copterline'il kuriteokahtlus

  Copterline'iga seotud tippjuristid Pekka Jaatinen ja Jukka Laitasalu said Soomes kahtlustuse majanduskuriteos, kirjutab Kauppalehti.

  Soome keskkriminaalpolitsei uurimise all olevaid Pekka Jaatineni ja Jukka Laitasalu kahtlustatakse helikopterfirma Copterline'i pankrotiga seotud majanduskuritegudes, kirjutab Kauppalehti. Tippjuriste kahtlustatakse võimu kuritarvitamises, võlgnike raskekujulises petmises ja raamatupidamispettustes.
  Majandusuurijad on lisaks Jaatiseni ja Laitasalole ülekuulanud Copterline'i juhatuse liikmed, keda samuti  kahtlustatakse võimu kuritarvitamises ja raamatupidamispettustes. Castrén & Snellmani advokaat Jaatinen figureeirs Copterline'i juhatuse liikmena, samas kui Merilammeni advokaat Laitasalo opereeris Copterline'i pankrotihaldurina.
  Kuuldavasti on Jaatinen ja Laitasalo vaidlustanud oma vastutuse kuriteos. Jaatinen ja Laitasalo tegid koostööd Copterline'i pankrotimenetluses, Laitasalo loobus hiljem pankrotihalduri ülesannetest.
  Asja tuum seisneb miljonihüvitistes, mis Ameerika kopterite tarnija Sikorsky Copterline'i aastal 2005 juhtunud õnnetuse tagajärjel maksis. Kuna osa Sirkorskylt saadud hüvitisest määrati vahetusvõlakirjade tagatiseks, said vanad omanikud 2008 aasta lõpus  1,8 miljoni euro väärtuses vahetusvõlakirjade kokkuleppe.
  Copterline'i pankrotihaldur ütles aprillis 2010, et lepperaha, kolm miljonit dollarit, on panditud just vahetusvõlakirja märkija kasuks. Keskriminaalpolitsei majandusuurijad on püüdnud hinnata, kas hüvitist sisalduv tagatisraha oli olemas enne Copterline'i pankrotiteadet. Esmaste uurmismaterjalide põhjal jäi panditeade tegemata ja see tähendas suurimat  kaotust Ilmarise Soome fondile ja vahetusvõlakirjade omanikule Ilkka Herlini Wipun ning sularahahaldusele, samuti kaotas üksteist väiksemat vahetusvõlakirjade omanikku.
  Keskriminaalpolitsei püüab välja selgitada, kes on vastutav pandi teate  hooletuses. Copterline'i raamatupidamises on esmaste uurimise põhjal puudusi ning äriühingu pankrotipesa valitseja on pantimisel vea teinud, kuid tegude kavatsusi ja seega võimalikke kuritegusid on raske tõestada.
  Teadaolevalt kandis Sikorsky väärtpaberid 3,4 miljoni euro väärtuses. Enne panditeate üleandmist näidati, et kontol on  300 000 eurot pankrotipesa jooksvate kulude katteks.
  Copterline´i tegevust olid samuti rahastanud Siemens Financial Services, Finnvera, Nordea ja Sampo Pank. Sampo Pank teatas äriühingule, et Sikorsky väärtpaberite ümber asetatamine rikub laenulepingu tingimusi. Laenu andnud isikud pidid siiski märkama, et väärtpaberite pantimisel on viga tulnud.
  "Tsiviilvaidlus määrab, kas pandiga tehtud toimingud on toimunud õigesti ja kellele raha kuulub," võttis Laitasalo kokku.
   
   
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Amet hoiatab: käes on seakatku kõrgaeg Seakatk on tuvastatud juba kuuel metsseal
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Metalliäri omanike kasumi jaotamise vaidlus lõi pretsedendi
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.