• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parts: arenduskulude kasv on unistuse tasemel

  Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul näitab viimaste aastate arendus- ja innovatsioonikulude kasv, et majanduses on toimumas struktuursed muutused, millest viimasel aastakümnel on unistatud.

  „2,41% SKP-st ei ole küll innovatsioonipõhise majandusega riikide kõrgliiga, aga viimaste aastate tempo mõjutab majandust juba reaalselt,“ ütles Parts.
  „Ettevõtete panus arendus- ja innovatsioonikuludesse on kasvanud proportsionaalselt nii rahaliselt kui ka töötajate arvu poolest. Järeldan sellest, et ka riiklikud innovatsiooniprogrammid on andnud siin oma panuse,“ lisas minister.
  Ministri sõnul tuleb arendus- ja innovatsioonikulude puhul vaadata pikemaajalist trendi ning seetõttu on oluline, et kulude kasv ei ole olnud ainult ühes, vaid paljudes valdkondades. Olulisimaks mõjutajaks oli õlitööstuse investeeringud, mis kasvasid ligi viis korda 125 miljoni euroni. Lisaks näitasid suurt arendus- ja innovatsioonikulude kasvu põhifarmaatsiatoodete ja ravimpreparaatide tootmine ligi 13 korda 3,2 miljoni euroni, telekommunikatsioonisektoris kaks korda 5,9 miljoni euroni ning elektriseadmete tootmises 1,5 korda 4 miljoni euroni.
  Ettevõtlussektori arendustegevuse kulutused kasvasid 2011. aastal rekordilise 243 miljoni euroni, ulatudes 1,52%ni sisemajanduse koguproduktist. Koos kasumitaotluseta sektoritega panustati mullu Eestis T&A tegevusse kokku 385 miljonit eurot ehk 2,41% SKP-st, sh ligi kaks kolmandikku investeeringutest tuli ettevõtlusest.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.