5. detsember 2012 kell 21:00

Hoiatan Pro Kapitali aktsia eest

Kuna Tallinna börs pole Pro Kapital Grupi aktsiaga kauplemise eest hoiatanud, siis võtan korravalvuri rolli korra enda peale.

Soovitan kinnisvaraarendaja aktsiat mitte osta või vähemalt oodata, kuni väärtpaber langeb normaalsemale hinnatasemele.

Pro Kapital Grupi aktsia toodi börsile aktsiate avalikku esmaemissiooni (IPO) korraldamata. Seega jäi väärtpaberi hind paika loksutamata ning aktsia liigub vanade omanike tahte järgi. Aktsiatega teevad tehinguid vanad omanikud, sh Ernesto Preatoni.

Absurd. Samuti on väärtpaberit ostnud aktsia turutegija Bank Finasta. See on viinud olukorrani, kus Pro Kapital Grupi aktsia “turuhind”  ületab hetkel märkimisväärselt ebaõnnestunud IPO hinda. Ja see on absurdne. Preatoni võib küll rääkida, et kolm kuud tagasi oli maailmamajanduse olukord praegusest haavatavam ning seetõttu ei õnnestunud neil uutele aktsiatele ostjat leida, aga asi oli pigem siiski hinnas. Pro Kapitali poolt investorite käest küsitud 1,90–2,05 eurot aktsia kohta oli toona kallis ning on ka praegu.

Vihje väärtpaberi kallidusest on andnud ka värske börsifirma ise, kes ei soovinud vastata küsimusele, kui suurt huvi investorid Pro Kapitali vastu tundsid.  Ettevõtte kogemuste pagas on küll muljetavaldav ning firma juhtkonna CVd on Tallinna börsil ühed paremad, kuid praegune aktsia hind näitab vanade omanike soovunelmat, mitte reaalset hinda, mida aktsia eest võiks maksta.

Hetkel kuum