• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pfizeri ravim aeglustab rinnavähki

  Ravimitootja eksperimentaalne arstim peatas hilises faasis haiguse ravimatu vormi arengut rohkem kui kaheks aastaks, vahendas Bloomberg.

  Patsientidele manustati PD 0332991 nimelist arstimit koos šveitslaste Novartis AG vähiravimi Femaraga. San Antonio rinnavähikonverentsil teatati uuringute tulemuseks, et kasvaja arengut ei toimunud mediaanselt 26,1 kuud, võrreldes ainult Femaraga suudeti haigus peatada vaid 7,5 kuuks. Tegemist oli katsetuste teise etapiga kolmandast, mida on vaja USA-s heakskiiduks.
  Juhtiva teadlase Richard Finni sõnul on ravimi puhul tegemist esimese uue klassi toimeainega, mille tööpõhimõte on vähi rakutsüklis blokeerida kriitilise tähtsusega proteiini.
  Georgetown Lombardi vähikeskuse onkoloogi ja meditsiiniprofessori Claudine Isaacsi sõnul on senised tulemused märkimisväärsed, kuid 165 metastaatilise haigusega kaasatud uuring oli väike ning tuleks kinnitada laiaulatuslikema katsetustega.
  Citigroupi analüütiku Andrew Baumi hinnangul on ravimi näol tegemist Pfizeri paljutõotavaima arstimi arendusega, millel on potentsiaali toota aastamüügiks 5 miljardit dollarit.
  New Yorgi väärtpaberi börsil tõusis kohaliku aja järgi kell 13:00 (Eestis kell 20:00) Pfizeri aktsia 2,17%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 29,79%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.