• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Helisev sõõm jõulu-hõngu

  Puhkepäev pakub välja valiku pühadekontserte, kus saab nautida kaunist jõulumuusikat tippartistide esituses.

   
  Pühadekontserdid
  Dave Bentoni ja Meero Muusiku neidude­koori kontsert “Sing out Loud”Kavas laulud Dave Bentoni repertuaarist: “King of Kings”, “You Are Loved”, “Happy Days”, “Sing out Loud”, “Kui jaamast lahkub rong” jne.aeg: 07.12 Haapsalu toomkirikus, 08.12 Tallinnas Oleviste kirikusPilet: 6–15 eurot, kuni seitsmeaastastele lastele tasutawww.meero.ee
  Pille Lille Muusikute Toetusfondi kontsert “Jõuluootus”Esinevad sopranid Pille Lill ja Geraldine Casanova ning tenor Oliver Kuusik. Flöödil saadab Oksana Sinkova, tšellol Andreas Lend. Kavas on jõulumuusika, mille on loonud Haydn, Mozart, Franck, Sink jt.aeg: 07.12 Tallinnas Jaani kirikusPilet: 3–8 eurotwww.plmf.ee
  Jõulukontserdid Leigo muusikatalus Kolmel laupäeval toimub muusikatalu hubases atmosfääris pühadekontsert koos õhtusöögi ja majutusega.aeg: 08.12 Hanna-Liina Võsa, 15.12 Elizabeth ja Oliver Kuusik, 22.12 Maria Kondratjeva ja Olga Zaitseva kavaga “Vene romansi saladus”Pilet: 32–99 eurotwww.leigo.ee
  Festival “Kirikupühad Maarjamaal” Aasta lõpuni toimuvad jõulukontserdid kirikutes, mõisates ja muusikasalongides. Kõlab Telemanni, Corelli, de Lalande’i, Bachi, Händeli jt muusika. Esinevad barokkansambel Corelli Consort ja Corelli Barokk­orkester koos kontratenor Teppo Johannes Lampelaga Soomest.aeg: 12.12 Tallinnas Eesti Teaduste Akadeemia saalis, 15.12 Lääne-Virumaal Vihula mõisas, 28.12 Tallinnas Jaani kirikusPilet: 10–15 eurotwww.corelli.ee
  Ivo Linna, Ott Leplandi ja Noorkuu jõuluturneeValdav osa repertuaarist on jõulumuusika, kuid esitatakse ka solistide isiklikke lemmikuid.aeg: 13.–16.12 Jõhvis, Pärnus, Tallinnas ja TartusPilet: 13–15 eurot sõltuvalt linnastwww.muusikaagentuur.ee
  Maarja-Liis Ilusa ja Marko Matvere kontsert “Jõulutähed” Muusikalides koostööd teinud Maarja ja Marko võtavad ette esimese ühise kontserdituuri. Kuulda sab jõulu- ja originaalloomingut.aeg: 13.–28.12 Põlvas, Haapsalus, Viljandis, Tallinnas, Pärnus, Rakveres ja TartusPilet: 12–17,5 eurot, kuni seitsmeaastastele lastele tasutawww.star.ee/joulutahed
  Taff Clubi jõulueri Džässi- ja kirjandusklubis Taff Club loovad ühe õhtu jooksul jõulumeeleolu erinevate riikide muusikud. 13.12 kl 19 astub lavale Peterburist pärit Armanjazz, kes ühendab klubimuusika- ja moodsa džässi stiile klassikalise muusika vormidega (süit, sonaat-allegro ja variatsioonid). Sellele järgneb džässi, kabareelaulu ja rokki ühendava Nina Karlssoni ja tema ansambli kontsert. Kl 21 haarab laval ohjad 82aastane Sonny Rollings ühes bändiga Saxophone Colossus.aeg: 13.12 Tallinnas Mustpeade majasPilet: 10 eurotwww.filharmoonia.ee
  Tõnis Mäe ja Maire Eliste laululaste jõulukontsert “Jäljed”Tõnis Mägi, Elizabeth Paavel ning Maire Eliste muusikakooli lastekoor, kammerkoor ja solistid astuvad kuulajate ette kontsertidel, kus kõlavad Tõnis Mäe tuntud laulud uutes seadetes.aeg: 14.12 Tartus Jaani kirikus, 26.12 Tallinnas Jaani kirikusPilet: 5–25 eurotwww.piletilevi.ee
  Arsise kellade ansambli kontsert Ettekandele tuleb nii traditsioonilist jõulumuusikat Arsise kelladelt kui ka kauneid ooperimeloodiaid Wagneri, Brahmsi ja ­Schuberti loomingust ­Estonia solistide Oliver Kuusiku ja Rauno Elpi esituses.aeg: 15.–26.12 Türil, Võrus, Põlvas, Jõgeval, Jõhvis, Rakveres, Haapsalus, Raplas, Tallinnas, Pärnus, Valgas ja TartusPilet: 8–12 eurot, kuni seitsmeaastastele lastele tasutawww.arsis.ee
  Maria Listra ja Jassi Zahharovi kontsert “Jõuluöö tähed” Kirikukontsert pakub imeilusate häälte sümbioosi. Nii eraldi kui ka koos esinevad Maria Listra ja Eesti ooperi tuntuim meeshääl Jassi Zahharov. Lauljaid saadab klaveril Margus Kappel.aeg: 16.–26.12 Tallinnas, Pärnus, Viljandis, Tartus ja RaplasPilet: 13–25 eurotwww.kontsert.ee
  Annely Peebo, Dave Bentoni ja ETV lastekoori kontsertKuigi suur osa esitatavast repertuaarist on jõulumuusika, on ­oodata ka üllatusi.aeg: 19.–22.12 Viljandis, Pärnus, Tallinnas ja TartusPilet: 14,4–25 eurotwww.muusikaagentuur.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.