Romet Kreek • 7. detsember 2012 kell 10:57

Euribori langus hoogustus

Eluasemelaenude baasintressimääraks olev kuue kuu Euribor, mis on viimastel päevadel teosammul alla liikunud, kukkus hoogsalt.

Euribor kukkus täna 0,009 protsendipunkti võrra 0,330 protsendile. Sel nädalal on Euribor laskunud tempos 0,001 protsendipunkti päevas.

Languse põhjus oli eilne Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi ütlus, et keskpank arutas oma detsembrikohtumisel baasintressimäära kärpimist, kuid otsustas selle siiski jätta muutumatult 0,75 protsendile. Turgudel spekuleeritakse, et lähikuudel kärbib keskpank baasintressimäära.

Rahaturueksperdid on fokuseerinud sellele, kas Euroopa Keskpank kopeerib Taani keskpanga näidet ja kehtestab pankade hoiustele keskpangas negatiivse intressimäära, vahendab Reuters.

Kui neljapäeval küsiti selle idee kohta, vastas Draghi: "Meil ei ole midagi uut rääkida... Oleme operatsiooniliselt valmis, kuid ei ole läinud diskussioonides sügavamale. Me oleme põgusalt puudutanud sellise meetme komplekssust, mis võib tuua kaasa soovimatuid tagajärgi. Me ei ole teemat edasi arendanud.“

Hetkel kuum