• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liiwi Heliisis salaviinaäri finaal

  Eelmisel nädalal mõisteti kohtus süüdi neli Liiwi Heliisiga seotud inimest, kes valmistasid tehase territooriumil salaalkoholi ning müüsid seda Eestis ja Soomes.

  Lõuna Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristiina Laas selgitas, et süüdistuse kohaselt tegelesid süüdistatavad ligi kaks aastat Pärnus mittelubatud alkoholi müügiga. Selleks toodeti ASi Liiwi Heliis territooriumil müümise eesmärgil viina, mida ei märgistatud maksumärkidega. Salaalkohol kandis nime Foršš, mis läti keeles tähendab armas või nunnu. Maksumärkideta alkohol toimetati Viljandimaalt Pärnusse ja Soome. Klientideks olid kohalikud elanikud kui ka turistid. Kaks süüdistatavat olid kuritegude toimepanemise ajal ASi Liiwi Heliis töötajad.
  "Koostöös Soome politseiga toimusid kohtueelse menetluse raames läbiotsimised nii Eestis kui ka Soomes. Nende käigus avastati üle 500 liitri salaviina, mis oli süüdistuse järgi toodetud AS-s Liiwi Heliis. Uurimisandmeil toimus salaviina müük käest kätte," selgitas Laas.
  Kahe süüdistatava suhtes lõpetati kriminaalmenetlus avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Kohtuotsuse ja kriminaalmenetluse lõpetamise määruse alusel konfiskeeriti 40 000 eurot kuritegelikku tulu, alkoholi veoks ümberehitatud sõiduk Fiat Ducato, 772 pudelit mittelubatud alkoholi ning alkoholi pudelitele kleebitavaid silte ja pudelikorke. Alkohol, sildid ning esemed, mida kasutati alkoholi tootmisel, hävitatakse.
  Pikemalt loe tänasest Äripäevast.
  Autor: Marta Jaakson, Kristi Malmberg
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.