Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kriis sünnitas eduka metallitootja 

  Soomlastel tekkis plaan rajada Eestisse tütarettevõte OÜ Hyrles just kriisi ajal. Eestisse laienemises nägid nad võimalust oma positsiooni säilitada.

  Ettevõtte juhi Urmo Sisaski sõnul on siinsest, allhanke korra lehtmetalltooteid valmistavast ettevõttest kujunenud puhtalt kasvuettevõte, kasvufaas jätkub tema hinnangul tänaseni. "Ettevõtte loomisest alates on mahud ja käive aasta-aastalt kasvanud. Tõsi, viimasel aastal on olnud teatavat kasvu pidurdumist, kuid üldine kasv on seni olnud ikka pidev," räägib Sisask.
  OÜ Hyrles tootmisjuhi Reio Rahumägi jutu järgi on Hyrlese puhul tegemist küll üdini Soome taustaga ettevõttega, kuid erinevalt paljudest Soome ettevõtetest on nende ettevõttes püksid siiski eestlaste jalas. "Üldiseid ärilisi suundi me Soome juhtkonnaga arutame, kuid üldjoontes on meile antud otsustusvabadus igal tasandil. Oluline on teha head tulemust ning viis, mil moel me selleni jõuame, on meie otsustada,"  räägib mees, kes koos Urmo Sisaskiga on olnud Hyrlese eesotsas selle loomisest alates.
  Rahumägi sõnul on Eestis tavapärane, et Soome taustaga ettevõtetes kipuvad mängureeglid saama määratud Soome poolelt ning sageli ei taha sealsed juhid arvestada kohalike oludega, kippudes Soomes levinud traditsioone ka siinsesse keskkonda integreerima.
  "On aga täiesti ilmne, et otsustusvabadusega kaasneb ka vastutus, ning vastutame me täiel määral siinse ettevõtte tegevuse eest. Oleme mõlemad enne Eesti firma rajamist Soomes reaalselt ka töötanud, mistõttu  oli usalduskrediiti võimalus varemalt kasvatada," lisab ta.
  Igapäevases juhtimistöös korraldatakse suurem osa suhtlusest ettevõttes vahetute ning jooksvate koosolekute, ka sisekoolituste näol, nii lahendatakse ka suuremad jooksvad probleemid. "Alul suhtusid töötajad sellisesse ehk veidi pelglikult ja skeptiliselt,  kuid hiljem see kadus ning mingit hirmu nö "vaibaletuleku" ees meie inimestel tunda pole põhjust," märgib Sisask.
  Möödunud aastal teenis ettevõte 2,9 mln eurose käibe juures (ligi 2 korda enam aasta varasemast) 170 000 eurot kahjumit.
  MIS ON MIS: OÜ Hyrles" asutatud: 2008" asukoht: Harjumaa, Rae vald" tegevusala: allhanketööna lehtmetallist toodete valmistamine" tegevjuht: Urmo Sisask" omanik: Hyrles OY" töötajate arv: 26" 2011 investeeringud 1,6 mln eurot, sellest EASi toetus 1,3 mln eurot
  Autor: Kairi Oja, Rivo Sarapik
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eesti meediaettevõtted asutasid kollektiivse esindamise organisatsiooni
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Seadusemuudatus ei luba pangakontot heast peast kinni panna
Seadusemuudatus paneb paika pangad, kes on kohustatud inimestele põhimakseteenust osutama ja ka hädaolukorras makseteenused tagama – praegu on nimekirjas SEB, Swedbank, Luminor, LHV ja Coop Pank.
Seadusemuudatus paneb paika pangad, kes on kohustatud inimestele põhimakseteenust osutama ja ka hädaolukorras makseteenused tagama – praegu on nimekirjas SEB, Swedbank, Luminor, LHV ja Coop Pank.