• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lumi ja jää lõhuvad autosid ning inimesi

  Katustelt langev lumi ja jää mõlgib autosid ning võib vigastada inimesi. Majaomanikud peavad lisaks kõnniteede libedusetõrjele ka katused ning nende räästad alla kukkuvast koristama.

  Seoses muutuvate ilmaoludega tuletab Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet kõigile kinnistuomanikele meelde, et vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on kinnistu ja ehitise omaniku kohustus heakorra tagamisel talvisel ajal kõrvaldada ehitiselt lumi ning jääpurikad. Samuti on ehitise omanik kohustatud teostama heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal.
  Jalgsi liiklejatel palub amet olla ettevaatlik, sest lisaks libedatele kõnni- ja sõiduteedele tuleb jälgida ka katusekarniise ja -servi, kus võivad varitseda ohtlikud jääpurikad või lahtine lumi, mis sooja ilmaga  muutub raskeks ning kujutab endast suurenenud ohtu. Majaomanikku ei vabanda välja ohtlikust kohast informeerimisel käepäraste takistuste seadmine kõnniteele või lindiga piiramine.
  Füüsilise isiku puhul ulatuvad trahvisummad vahemikku kuni 200 trahviühikut, juriidilise  isiku puhul on trahvisummaks 1300 eurot.
  If Kindlustus palub autosid võimaluse korral räästa alla mitte parkida. Maja katuselt langenud lume tõttu tekkinud purustused ja kahjud tuleb kanda ühistul endal, vastutuskindlustuse olemasolul teeb seda kindlustusselts.
  If Kindlustuse vastutuskindlustuse tootejuhi Aune Pärna sõnul võivad katuselt langenud lume kahjustused olla väga suured. „Inimesed ilmselt ei mõtle väga sellepeale, mida tähendab vastutada maja katuselt kukkuva lume ja jää purustuste eest, langegu see siis kas autole või veel hullemal juhul, jalakäija peale, “ lisas Pärn.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.