Ken Rohelaan • 14 veebruar 2013

Heinzi juht võib saada 100 mln dollarit

H.J. Heinzi tegevjuht Bill Johnson võib Warren Buffetti Berkshire Hathaway ja 3G Capitali ülevõtmisest lõigata kasu ligi 100 miljonit dollarit, vahendas Bloomberg.

Pärast 23 miljardi dollari suuruse ülevõtmistehingu teatamist ütles Buffett CNBC-le, et loodab Johnsoni jätkamist tegevjuhina. Samas lisas Buffett, et viimane sõna jääb siiski 3G-le.

Edward Jones & Co. esmatarbekaupade analüütiku Jack Russo sõnul on Johnson teinud väga head tööd, kuid peab praeguse tegevjuhi jätkamist ebatõenäoliseks. "See oleks hea võimalus olla konsultant. Olen kindel, et ta nõustab kõrvalt, kui Berkshire ja 3G jätkavad firma juhtimist," lisas Russo.

Johnson sai Heinzi tegevjuhiks 1998. aastal, aidates laiendada ettevõtte rahvusvahelist äri näiteks Brasiilias ja Hiinas. Heinz suurendas 2012. aastal käivet 11,7 miljardi dollarini, mis on aasta varasemaga võrreldes 8,8%-line kasv. Bloombergi koostatud andmete põhjal peaks 2013. aastal käibe kasv aeglustuma 0,7%.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 12:50 (Eestis kell 19:50) tõusis H.J. Heinz Co 19,78%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 40,23%.

Hetkel kuum