12. märts 2013 kell 21:00

Idufirma ZeroTurnaround viis keha USA alla

Programmeerimisega tegelev eestlaste idufirma ZeroTurnaround viis väärtpaberite keskregistri andmetel aktsiad USA alla. Ettevõtte juhatuse liikme Jevgeni Kabanovi sõnul on tegemist juriidilise vangerdusega.

“See on puhtalt juriidiline värk, omanikud on meil samad. Meil olid oma põhjused selleks, kuid liigutasime lihtsalt ettevõtte emakeha USA alla,” kommenteeris Kabanov.

Praegune toiming sarnaneb Fortumo aasta alguse käiguga. Tänavu jaanuaris sai rahvusvahelisi mobiilimakseid pakkuva Fortumo OÜ suuromanikuks USAs registreeritud Fortumo Holdings Inc, Eesti ettevõtte juhatuse liige Rain Rannu ei soovinud siis muutust kommenteerida.

Mõni päev hiljem saabus aga kinnitav uudis, et mobiilimakseid pakkuva Tartu firma Fortumo omanikeringiga on liitunud tehnoloogiahiid Intel ja USA riskikapitalifirma Greycroft. “Koostöö Intel Capitali ja Greycroftiga võimaldab meil oma kasvuplaane kiiremini realiseerida, kaaludes muu hulgas ka strateegilisi partnerlusi ja teiste ettevõtete omandamist,” märkis Rannu.

Küsimuse peale, kas ZeroTurnaroundil võiks olla  plaanis ettevõttesse raha kaasata, vastas Kabanov, et praegu mitte. “Praegu meile piisab omavahenditest,” märkis Kabanov. Samuti ei ole ettevõttel tema sõnul plaanis osalusi müüa.

 

Mis on mis

ZeroTurnaround

Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri 2007. aastal Tartus asutatud ZeroTurnaround on loonud produktiivsustehnoloogiad, mis aitavad Java arendajatel kiiremini ja paremini programmeerida ning kirjutatud koodi kasutusse võtta, hoides kokku nii aega kui ka raha.Ettevõtte lipulaev JRebel võimaldab koodimuutusi kohe näha ning hoida aastas kokku 4–6 nädalat tööaega.Aasta eest alustati ka süsteemihalduritele mõeldud toote LiveRebel müüki.tuntumate klientide seas on eBay, Disney, HP, IBM, Lufthansa, Oracle ja USA Föderaalreserv.

Hetkel kuum