Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ilves: Nokia muutub automaatselt kasumlikuks

   Investor Rene Ilvese sõnul oli Nokiale kahjumis mobiiliüksus nagu kivi kaelas. Nüüd, kui Microsoft ostab selle ära, muutub Nokia automaatselt kasumlikuks ettevõtteks.

  Järgneb Rene Ilvese kommentaar:
  Mobiiltelefonide äri müügiga muutub Nokia automaatselt kasumlikuks ettevõtteks. Nokiast jääb alles ettevõte, mis tegeleb kolmes segmendis – võrguseadmete müük, kaardirakendused ja patendid. Nokia on viimastel aastatel näidanud suuri kahjumeid just mobiiltelefonide tootmise üksuses. Sealjuures on paljudele jäänud märkamata asjaolu, et võrguüksus on korralikult kasumis ja patendid genereerivad üle poole miljardi euro tulusid aastas.
  Nüüd, kus kahjumit tootvast üksusest on lahti saadud, muutub ettevõte automaatselt kasumlikuks. See aga tähendab uusi hinnatasemeid Nokia jaoks. Märkimist tasub ka Microsofti poolt makstav patentide litsenseerimistasu. See näitab, et analüütikud ei ole õigesti hinnanud Nokia patendiportfelli väärtust. Kuna Stephen Elop liigub koos mobiiliüksusega tagasi Microsofti, siis jääb õhku oluline küsimus – kellest saab ettevõtte järgmine juht.
  Vandenõuteoreetikud saavad oma Elopi-teooriale tuult tiibadesse. Teooria kohaselt eksportis Microsoft Elopi Nokiasse, et see hävitaks ettevõtte väärtuse ja Microsoft saaks Nokia telefonide äri odavalt endale.
  Ilves näeb Nokia aktsiale tõusu.
  Paralleele saaks tõmmata Ericssoni restruktureerimisest. Aktsia liikus siis kolme dollari pealt 20 dollari peale.
   
  Äripäevale teadaolevalt omab Ilves mitukümmend tuhat Nokia aktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.