• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti rikkad on sõbralikud inimesed

  Ameerika kirjanik Mark Twain on öelnud, et vähesed meist taluvad rikkust. Teise oma, mõtles ta. Sageli tekitab teiste rikkus viha ja kadedust. Eesti rikkad väärivad minu meelest lugupidamist ning on avalikus elus teistele eeskujuks.

  Äripäeval ilmub iga aasta ligi 70 edetabelit, kõige rohkem kõneainet annavad aga rahaga seotud tabelid: dividendide TOP, palkade edetabel ja nüüd 13. korda ilmunud rikaste edetabel. Värske Rikaste TOP tunnistab, et paljud saavad rikkaks tänu sellele, et ajavad äri väljaspool Eestit. Siiski ei pesitse enamik Eesti jõukaid kuskil Hispaanias või Kanaari saartel ega saada muretult päevi õhtusse. Enamik neist teeb iga päev rasket tööd, et olla edukas.
  Müüt purunes. Mul on olnud au kahel aastal teha lugusid Eesti rikastest. Vahetu suhtlemine nende inimestega purustab müüdi, et rikkad on ülbed, ennast täis jne. Ma ei tea, kuidas selline arusaam on tekkinud, et rikkust tuleks seostada egoismiga. Tõsi, mõni üksik ärimees kindlasti on ka egoistlik. Kuid enamik edetabelis eespool olevaid Eesti ettevõtjaid on intelligentsed ja sõbralikud inimesed, kelle üle võib uhkust tunda.
  Hea meel on tõdeda, et ­aina arvukamalt jõuab edetabelisse uus põlvkond, kes üritab vanade tegijate kõrval särada. Nii mõnigi ärimees on tunnistanud, et edetabel tekitab teatud määral hasarti. Seetõttu on kindlasti hea, kui esikoht vaheldub. Nii sel aastal läkski: Hillar Tederi vahetas esikohal välja Oleg Ossinovski.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Reklaamiagentuuride TOPi võitja: eelmise aasta eesmärk oli püsimajäämine
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.