• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg pani Barack Obama ja Kongressi paika

  USA president Barack Obama teab, kes on tema boss – võlakirjaturg, kirjutas Bloomberg.

  “Lõppude lõpuks on oluline see, mida mõtlevad inimesed, kes ostavad valitsuse võlakirju,” ütles möödunud nädalal USA president ajakirjanikele, kui arutas meetmeid, et lõpetada USA ajalooline maksevõimetuse oht.
  Kuigi USA eelarve puudujääk suhtena majandusse on 2009. aastast enam kui poole võrra vähenenud, hoiatas Kongressi eelarvebüroo, et sel aastal peab USA valitsus laenama igal nädalal ligi 11 miljardit dollarit.
  “Lõplik otsustaja on mistahes poliitika üle turg, mis on ka lõplik baromeeter ja pealesurumise mehhanism,” ütles Brean Capitali tegevdirektor Russ Certo. Neljapäeval toimus läbimurre  võlalae küsimuses, mis ähvardas USA maksejõuetusega. President ja kongressi vabariiklased liikusid lähemale kokkuleppele, mis pikendab valitsuse laenamise õigust. Valges majas poolteist tundi Obamaga läbi rääkinud vabariiklaste liider John Boehner ütles, et ta teeb ettepaneku lükata USA võimalik maksejõuetus 17. oktoobrilt edasi 22. novembrile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.