13. oktoober 2013 kell 21:00

Turg pani Barack Obama ja Kongressi paika

USA president Barack Obama teab, kes on tema boss – võlakirjaturg, kirjutas Bloomberg.

“Lõppude lõpuks on oluline see, mida mõtlevad inimesed, kes ostavad valitsuse võlakirju,” ütles möödunud nädalal USA president ajakirjanikele, kui arutas meetmeid, et lõpetada USA ajalooline maksevõimetuse oht.

Kuigi USA eelarve puudujääk suhtena majandusse on 2009. aastast enam kui poole võrra vähenenud, hoiatas Kongressi eelarvebüroo, et sel aastal peab USA valitsus laenama igal nädalal ligi 11 miljardit dollarit.

“Lõplik otsustaja on mistahes poliitika üle turg, mis on ka lõplik baromeeter ja pealesurumise mehhanism,” ütles Brean Capitali tegevdirektor Russ Certo. Neljapäeval toimus läbimurre  võlalae küsimuses, mis ähvardas USA maksejõuetusega. President ja kongressi vabariiklased liikusid lähemale kokkuleppele, mis pikendab valitsuse laenamise õigust. Valges majas poolteist tundi Obamaga läbi rääkinud vabariiklaste liider John Boehner ütles, et ta teeb ettepaneku lükata USA võimalik maksejõuetus 17. oktoobrilt edasi 22. novembrile.

Hetkel kuum