• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kilgil õnnestus Siff Pärnu Sadamast välja saada

  Rein Kilk sai eilse kohtuotsusega Pärnu Sadama omanikeringi tagasi endised koostööpartnerid ja sealt välja ettevõtja Endel Sifi.

  Harju maakohus kinnitas Pärnu Sadama omanikfirmade Transcomi ja A&O kokkuleppe, millega ettevõtte omanikeringis taastub endine olukord, kus kummalegi kuulus 50% Pärnu Sadama aktsiatest. Transcomi esindava vandeadvokaadi Ramon Raski kinnitusel säilib aktsionäridel ka eesostuõigus.
  Siff napsas Kilgi nina eest osaluse. Mullu detsembris üllatas Siff Transcomi nõukogu esimeest Rein Kilki poole Pärnu Sadama ostuga. Siff omandas oma ettevõtte Logman Invest kaudu 50% Pärnu Sadama aktsiatest A&O-lt, mille omanikud on Juhan Pihelbu ja Mati Einmann.
  Kilk aga oli soovinud juba varem ise need aktsiad ära osta ja seeläbi saada sadama üle täielik kontroll.
  Sifi jaoks tuli üllatusena, et Transcom soovis kasutada oma eesostuõigust, kuna ta oli aru saanud, et Kilgi firma soovis enda osalusest loobuda.
  Siff ütles tollal, et initsiatiiv tuli tema poolt. Ta ei tahtnud rääkida motiividest, miks üks osanikest otsustas oma aktsiad müüa.
  Täiendus kahele Tallinna sadamale. “Mis puudutab mind ennast, siis on mul Eestis kaks sadamat juba käes, mis on juba tööle hakanud, investeerimisprogramm on lõpetatud ning sadamad on oma tegevust kiiresti arendamas. Pärnu Sadam on väga põnev ning asub väga heas kohas Lõuna-Eesti transiidiettevõtete jaoks. Minu jaoks on see atraktiivne investeering, ” kommenteeris Siff, kellele kuuluvad Põhja-Tallinnas asuvad Bekkeri ja Meeruse sadam.
  Pärnu Sadama aktsiatest pooled omandanud Siff otsustas vabatahtlikult osalusest loobuda, kuna ei tahtnud enam tegeleda juriidilise lahinguga. “Kuna aastaga mingit progressi ei paistnud, siis mõtlesin, et aitab,” selgitas Siff. “Mulle tundus, et mul on mingi väärtus, mida saan sinna tuua, aga mis seal ikka.”
  Ühe põhjusena, miks Siffi Pärnu Sadam huvitas, nimetas mees asukohta, kuhu oleks mahtunud kruiisilaevade kai. “Arenguvõimalusi, mis oleks ka Pärnu linna huvides, oleks arutada võinud küll,” ütles Siff.
  Tema sõnul ei saanud kolmanda kai arendusest asja kahe aktsionäri erimeelsuste tõttu. “Normaalseid äriotsuseid vastu võtta ei saa. Kes viitsib niimoodi? See ei näinud välja normaalse ärina. Minu vanuses ei taha tegeleda selliste asjadega, mis rõõmu ei paku,” lisas 56aastane Siff.
  Küsides Kilgilt, kas on säilinud soov millalgi tulevikus siiski kõik Pärnu Sadama aktsiad endale osta, vastas Kilk, et asi on hea ning seda ikka inimesed soovivad. “Praegu keskendun pigem Tartu linna juhtimisele. Tahaksin lähematel aastatel Tartu linna juhtida ja siis hiljem võtame aja maha ja vaatame,” ütles Kilk, kes kandideerib kohalike omvalitsuste valimistel IRLi nimekirjas Tartu linnapeaks.
  Veebruaris kirjutas Äripäev, et Kilgile kuuluv Transcom esitas kohtule hagi Pärnu Sadama aktsiate ostueesõiguse kasutamiseks. Transcom on Rein Kilgi valdusfirma, A&O omanikud on Mati Einmann ja Juhan Pihelbu.
  Äripäeva andmetel on 50% suuruse osaluse hind 18 miljonit eurot.
  Kohtuvaidlused lõpetatakse. “Sõlmitud kompromissleping tähendab, et kõik senised aktsionäridevahelised erimeelsused on ületatud ja kohtuvaidlused lõpetatakse,” ütles Kilk. “Kompromissi täpsemad tingimused on konfidentsiaalsed ning jäävad vaid osapoolte teada.”
  Kilk jätkab Pärnu Sadama nõukogu esimehena. Juhatuses  jätkavad tööd Mati Einmann ja Sander Kilk.
   
  Mis on mis
  Pärnu Sadam
  Haldab Pärnu jõe suudmes asuvat sadamat.Tagamaaks on Pärnu, Viljandi, Tartu, Põlva, Võru ja Valga maakond ning Lääne-ja Järvamaa.Käive oli 2011. aastal 9,29 miljonit eurot ehk 14% rohkem kui aasta varem. Mullu esimesel poolaastal vahendas Pärnu sadam kaupu ca 1 000 000 m³ ja seda külastas 276 laeva.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.