• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tiger 21 panustab Berkshire aktsiale

  Põhja-Ameerikas tegusev varakate investorite organisatsioon Tiger 21 asendas nüüd  varasema lemmikaktsia Apple’it staarinvestori Warren Buffetti juhitud Berkshire Hathaway aktsiaga.

  Tiger 21 ei ole organisatsioon, mille liikmeks igaüks sobib ja saab. Liikmeks saamine eeldab vähemalt 10 miljoni dollari väärtuses varade olemasolu ja aastamaks on 30 000 dollarit. Kokku on nende liikmetel enam kui 20 miljardit dollarit investeeritavat vara.
  Praegu on grupil 220 ettevõtjast, investorist ja ettevõtetete juhtidest liiget USAs ja Kanadas. Võrgustiku eesmärk on üksteiselt õppida varade juhtimist ja vahetada investeerimisideid ja vaielda need läbi. Liikme keskmine vanus on 55 aastat.
  Klubid kohtuvad iga kuu USA 7 linnas ja Kanada 4 linnas, et vahetada ideid. 21 organisatsiooni nimes tähendab 21. sajandit, seega võiks eesti keeles olla organisatsiooni nimeks 21. sajandi tiiger.
  “Teised inimeselt inimesele grupid on 100% ärile orienteeritud,” ütles Tiger 21 esimees Charles Garcia. “Meie, kellel on teatav rikkus, oleme fokuseeritud investeeringutele ja kõige sellega seonduvale, peredele ja rikkusele. Ma ei tea ühtegi teist gruppi, kes sellega tegeleks.”
  Apple’i sära taandus. USA ja Kanada dekamiljonäride seas on lemmikaktsiavalikuks Warren Buffetti Berkshire Hathaway, mis surus teisele kohale varasema esinumbri Apple’i.
  “Apple’i sära on kadunud,” ütles organisatsiooni asutaja Michael Sonnenfeldt Bloombergile. “Inimesed, kes varem Berkshire’i aktsiat omasid, on seda edasi hoidnud, kuid Apple’i puhul on paljud, kes selle aktsiaga kaasa sõitsid, jõudnud järeldusele, et tema parimad päevad võivad olla selja taga.”
  Berkshire aktsiavalik näitab liikmete rahulolu Buffetti investeerimisstrateegiaga, isegi, kui 83aastane ettevõtte juht ei ole avaldanud oma mantlipärija nime. Kui Steve Jobsi lahkumine siit ilmast oli valus löök Apple’ile, siis ausalt öelda ei kujuta ette, mis juhtub, kui Berkshire Hathaway jääks ilma heast aktsiavalijast ja edukast suurtehingute läbirääkijast. Öeldakse, et keegi ei ole asendamatu, kuid Warren Buffetti tegevusajalugu on väga võimas.
  Liikmete esiviisikus olid ka mobiiltelefonidele kiibitootja Qualcomm, mis kerkis neljandale kohale mulluselt 20ndalt kohalt. Esmakordselt on esiviisikus ka kaks börsil kaubeldavat fondiosakut – MSCI EAFE indeksifond (investeerib ­Euroopa ja Aasia arenenud turgude aktsiatesse) kolmandal kohal ja SPDR S&P 500 ETF viiendal kohal.
  Berkshire A- aktsia kõrgest hinnast, mis enamus eestlastest investoritele ei ole taskukohane, ei maksa veel morjenduda. 176 000dollarilise hinnaga A-aktsiale alternatiiv B-aktsia näol, mis maksis vaid 117,49 dollarit.
  Kuid ega liikmete vara ei ole vaid aktsiates. Keskmiselt on liikmetel 30. septembril aktsiates 24% varadest, 21% kinnisvaras, 19% private equity’s, 15% võlakirjades, 11% rahas, 8% riskifondides, 1% toorainetes ja 1% mitmesugustes muudes investeeringutes.
  Apple’i aktsia eristub langusega. Vaadates nende TOP 5 valiku aktsiate aastast tootlust, siis parim on Berkshire A-aktsia 34,9% tootlusega, Qualcommi aktsia on tootnud 20,4%, ­Apple on kaotanud 13,2%. Aktsiafondidest on iShares MSCI EAFE ETF tootlus 26,4% ja SPDR S&P 500 ­ETFil 25 protsenti.
  Milline on keskmise portfelli tootlus, ei ole kahjuks teada.
  Aastas kohtuvad liikmed oma linnades 10–11 korda. Omavahelised vestlused ja vaidlused aitavad omandada oskuseid ja mõtlemist, mida on vaja distsiplineerituks rikkuse kaitseks. Idee on vahetada investeerimisideid ja neid kaitsta. Vabade kohtade  korral võidakse ka teistes linnades asuvatel kohtumistel käia. Üritustele kutsutakse ka esinejaid, näiteks George Soros, Carl Ichan, ja Steve Forbes on nende üritustel esinenud. Lisaks toimub kord aastas mõnes kuurordis aastakongress. Ka igakuistele üritustele kutsutakse väljast esinejaid. Kohtumiste vahel suheldakse omavahel veebilehe vahendusel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.