Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sebe hakkab hooldama kaitseväe soomukeid

  Umbes 10 miljoni eurose mahuga kaitseväe soomukite hoolduse ja remondi hankel valiti parimaks bussifirma Sebe, kes edestas nii senist hooldajat, soomukite tootja esindajat Patria Land Services AS OY-d kui ka ASi Baltflex.

  Sebe hakkab teisipäeval allkirjastatava lepingu alusel järgmised neli aastat soomukeid hooldama ja remontima. Hankijal on aga seejärel võimalus lepingut veel neljaks aastaks pikendada.
  Baltflexi juhatuse liige Heino Piirsalu lausus, et sellise soomuki hooldus ja remont on Eestis jõukohane päris mitmele firmale ning hanke võitjal olid kõige paremad näitajad.
  Raha jääb koju. “Igavesti tore, et see hange jäi Eesti ettevõttele. Eesti ettevõtted ja kogu majandus loodab, et kaitseministeeriumi eelarveraha saaks Eestis kasutada, mitte ei läheks lihtsalt tuimalt välismaale,” märkis Piirsalu. Seda viimaste aastate suundumust peab ta äärmiselt positiivseks.
  “Kaitseministeeriumis on toimunud oluline nihe ja kui varem suhtuti Eesti ettevõtetesse teatava ettevaatlikkusega ja mõnes mõttes ka põhjusega, siis viimasel ajal on kaitsetööstuse liidu kaudu ministeeriumil olemas suhtluspartner,” sõnas Piirsalu.
  Sebe jääb sõnakehvaks. ­Sebest öeldi napilt, et hangetega seonduvat kommenteerib kaitsevägi. Kevadel rääkis Sebe juhatuse liige Kuldar Väärsi Äripäevale, et nende tugevusteks on remondi ja hoolduse kompetents ning ettevõttel on üle Eesti viis töökoda.
  “Kaitsevägi suunab sellist remonti ja hooldust üha enam erasektorisse ja soovib erasektorit riigikaitsesse kaasata. Olles sügavalt Eesti juurtega ettevõte, saame me sellesse ka panustada,” sõnas Väärsi.
  Täna täpsemalt. Kaitseväe logistikakeskuse teabeohvitser kapten Marek Miil ei soovinud hanketeemat enne täna väljaantavat pressiteadet kommenteerida.
  Algselt esitas hankele pakkumuse kaheksa firmat. Ainsana kvalifitseerus kevadel hankele AS Sebe, kuna teiste pakkujate kvalifitseerimisdokumentatsioon oli puudulik. Kuna kaitsevägi ootas vähemalt kolme pakkuja kvalifitseerumist, siis anti kõigile võimalus kuu aja jooksul paberid korda ajada.
  Lõpuks jäidki sõelale kolm ettevõtete: ­Sebe, Patria Land Services ja Baltflex. Parima hinna pakkus Sebe.
   
  Mis on mis
  Kaitseväe hanked
  60 soomustransportööri SISU XA-180 (rohkem tuntud Pasi nime all) ostis kaitsevägi 2004. aastal Soomest.2010. aastal sõlmiti leping veel 81 kasutatud soomuki SISU XA-188 ostuks Hollandilt.20 miljonit eurot oli lepingu rahaline maht ja soomukeid tarnitakse 2015. aastani.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eurovalimistel soovib osaleda üheksa erakonda ja kuus üksikkandidaati
Riigi valimisteenistusele laekusid tähtajaks üheksa erakonna ja kuue üksikkandidaadi avaldused Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimiseks.
Riigi valimisteenistusele laekusid tähtajaks üheksa erakonna ja kuue üksikkandidaadi avaldused Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimiseks.
Müüki pandud Narva värvitehas koondab töötajaid
Narva tööstusparki rajatud Primatek Coatings OÜ teatas töötukassat kaheksa inimese koondamise kavatsusest.
Narva tööstusparki rajatud Primatek Coatings OÜ teatas töötukassat kaheksa inimese koondamise kavatsusest.