• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sebe hakkab hooldama kaitseväe soomukeid

  Umbes 10 miljoni eurose mahuga kaitseväe soomukite hoolduse ja remondi hankel valiti parimaks bussifirma Sebe, kes edestas nii senist hooldajat, soomukite tootja esindajat Patria Land Services AS OY-d kui ka ASi Baltflex.

  Sebe hakkab teisipäeval allkirjastatava lepingu alusel järgmised neli aastat soomukeid hooldama ja remontima. Hankijal on aga seejärel võimalus lepingut veel neljaks aastaks pikendada.
  Baltflexi juhatuse liige Heino Piirsalu lausus, et sellise soomuki hooldus ja remont on Eestis jõukohane päris mitmele firmale ning hanke võitjal olid kõige paremad näitajad.
  Raha jääb koju. “Igavesti tore, et see hange jäi Eesti ettevõttele. Eesti ettevõtted ja kogu majandus loodab, et kaitseministeeriumi eelarveraha saaks Eestis kasutada, mitte ei läheks lihtsalt tuimalt välismaale,” märkis Piirsalu. Seda viimaste aastate suundumust peab ta äärmiselt positiivseks.
  “Kaitseministeeriumis on toimunud oluline nihe ja kui varem suhtuti Eesti ettevõtetesse teatava ettevaatlikkusega ja mõnes mõttes ka põhjusega, siis viimasel ajal on kaitsetööstuse liidu kaudu ministeeriumil olemas suhtluspartner,” sõnas Piirsalu.
  Sebe jääb sõnakehvaks. ­Sebest öeldi napilt, et hangetega seonduvat kommenteerib kaitsevägi. Kevadel rääkis Sebe juhatuse liige Kuldar Väärsi Äripäevale, et nende tugevusteks on remondi ja hoolduse kompetents ning ettevõttel on üle Eesti viis töökoda.
  “Kaitsevägi suunab sellist remonti ja hooldust üha enam erasektorisse ja soovib erasektorit riigikaitsesse kaasata. Olles sügavalt Eesti juurtega ettevõte, saame me sellesse ka panustada,” sõnas Väärsi.
  Täna täpsemalt. Kaitseväe logistikakeskuse teabeohvitser kapten Marek Miil ei soovinud hanketeemat enne täna väljaantavat pressiteadet kommenteerida.
  Algselt esitas hankele pakkumuse kaheksa firmat. Ainsana kvalifitseerus kevadel hankele AS Sebe, kuna teiste pakkujate kvalifitseerimisdokumentatsioon oli puudulik. Kuna kaitsevägi ootas vähemalt kolme pakkuja kvalifitseerumist, siis anti kõigile võimalus kuu aja jooksul paberid korda ajada.
  Lõpuks jäidki sõelale kolm ettevõtete: ­Sebe, Patria Land Services ja Baltflex. Parima hinna pakkus Sebe.
   
  Mis on mis
  Kaitseväe hanked
  60 soomustransportööri SISU XA-180 (rohkem tuntud Pasi nime all) ostis kaitsevägi 2004. aastal Soomest.2010. aastal sõlmiti leping veel 81 kasutatud soomuki SISU XA-188 ostuks Hollandilt.20 miljonit eurot oli lepingu rahaline maht ja soomukeid tarnitakse 2015. aastani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.