• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elektririkete kõrvaldamine võib kesta järgmise nädala lõpuni

  Elektrilevi teatel võib tormist põhjustatud rikete kõrvaldamine aega võtta kuni järgmise nädala teise pooleni.

  Täna õhtuks loodab Elektrilevi kõrvaldada keskpinge- ehk suuremate liinide rikked Harjumaal, Hiiumaal, Lääne- ja Ida-Virumaal, kus kahjud on olnud väiksemad.
  "Kui keskpinge ehk suured liinid on korras, saame täpsemalt analüüsima hakata ja järjekorda seada need rikked, mis tulenevad väiksematest madalpingeliinidest. Prognoose hakkame päev-päevalt täpsustama ja maakonnapõhist infot lisama, kuid kõige pessimistlikuma hinnangu kohaselt võib osade madalpingeliinide parandamine lõppeda alles järgmise nädala teises pooles," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.
  Rikete likvideerimisega tegeleb kokku üle Eesti 185 brigaadi. "Öösel teevad mehed selliseid ettevalmistustöid, mis on pimedas ohutud, ning muul ajal kõrvaldame rikkeid täisvõimsusel," selgitas Tõnne Elektrilevi pressiteates.
  Rikete kõrvaldamise esialgsed prognoosid maakondade kaupa loeb Elektrilevi rikketelefoni 1343 automaatvastajale, kuid need täpsustuvad iga päev. Täna kella 14 seisuga oli Elektrilevi tööpiirkonnas tormist tingitud keskpingerikete tõttu vooluta 62 600 klienti. Elekter oli taastatud ligi 20 000 majapidamisel.
  Madalpingevõrgu klienditeateid tuleb Tõnne kinnitusel üha juurde ja tormist mõjutatud majapidamiste arv suureneb tõenäoliselt kümnete tuhandete võrra. "Täna täit pilti tekitatud kahjudest ja ka katkestuste kõrvaldamise täpseid prognoose veel anda ei saa, kuid rikete mahult on kindlasti tegemist kahe aasta taguse Patricku mõõdus tormiga. Purunenud on lihtsalt väiksema kliendiarvuga liinid, mis tähendab vähem vooluta majapidamisi, kuid samavõrra tööd rikkekohtade leidmisel ja parandamisel," lausus ta.
  Keskpingerikke korral saadab Elektrilevi klientidele SMS-teate rikkega tegelemisest. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient pole sõnumit saanud. "Nii väheneb kõnekeskuse koormus ja meieni jõuab kiiremini info nendest madalpingeriketest, millest Elektrilevi juhtimiskeskus veel teadlik ei ole," ütles Tõnne.
  Elektrilevi palub inimestel helistada ka siis, kui on teavet liinile langenud puust või muust rikke asukoha või ohuolukorrast. Rikketelefoni automaatvastaja loeb esmalt ette teadaolevad rikked helistaja piirkonnas ning automaatteate lõppedes ühendatakse helistaja klienditeenindajaga.
  Katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses, teatas Elektrilevi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.