• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärni: Soome läheb üldiselt lihttööjõud

  Tööotsingufirma Pedersen & Partnersi Eesti juhi Evald Pärni hinnangul huvitub Soome töökohast enamasti lihttööline.

  "Eestist Soome on vaadatud ka tippspetsialiste, aga üldiselt räägime me suhteliselt lihtsast tööjõust," ütles Pärni.
  Eestlastel on oskusteave tema sõnul olemas, ent see peab olema garanteeritud väga hea keeleoskusega, muidu ei piisa.
  Pärni sõnul on viimasel ajal levinud töötaja otsimine regioonipõhiselt. Näiteks otsitakse inimest, kellel on kogemused Baltimaades ning siis langebki valik tihti Eesti kui geograafiliselt mugavamas kohas töötajale.
  Palgaerinevused samal positsioonil töötavate eestlaste ja soomlaste vahel on Pärni sõnul olemas, ent tihti võib see olla pigem eestlase tagasihoidliku palgaküsimise vili. "Kui Soome ettevõtja ise maksab, eks ta loomulikult üritab maksta natukene, et kuidagi end sellest palgakulust säästa. Pigem küsitakse, et kui palju sa tahad. Ja kas sa siis oskad ütelda selle õige palga," rääkis Pärni.
  Eestlase Soome töölemineku huvi võib tema sõnul olla ajendatud suuremast palgast, rahvusvahelisest karjäärist kui ka magusamast pensionipõlvest.
  "Kui see vanus on 40 ja pluss, siis näiteks üks väikeettevõtja müüs Eestis oma osaluse maha ja läks naisega Soome, kuna naine sai seal meditsiinivaldkonnas mõistliku palga ja arvasid, et nii on parem," rääkis Pärni.
  Täna avalikustas majandusväljaande taloussanomat.fi Soome maksumaksjate tabeli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.