• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Küberrünnakute lainet veel pole

  Viimasel nädalal on palju tähelepanu pälvinud häkkerite rünnakud Eesti riigiasutuste vastu, kuid tegu pole siiski suurema ründelainega.

  Nädala jooksul on rünnatud näiteks kaitseministeeriumi, Kumu, küberkaitsekeskust ja Elronit, kuid ründed on toimunud lihtsalt selliste sihtmärkide vastu, mis tõmbavad rohkem avalikkuse tähelepanu, suuremat ründelainet käimas pole, ütles riigi infosüsteemi ameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Liisa Tallinn.
  “Kumu ründamine on meie hinnangul küll täiesti juhuslik, sest selliseid juhtumeid tuleb Eesti internetiruumis ette iga päev. Veebihaldur on jätnud lihtsalt oma sisuhaldustarkvara uuendamata ning seetõttu on tekkinud turvaaugud, mida häkkerid ära kasutavad,” selgitas ta.
  Eelmisel reedel ründasid häkkerid kaitseministeeriumi ning eile küberkaitsekeskust, nende juhtumite puhul on Tallinna sõnul tegemist hajusa teenusetõkestusründega. “See tähendab, et nendele veebilehtedele ei häkita sisse ega kasutata ära ühtegi nõrkust, vaid need ummistatakse päringutega. Veebilehele tehakse nii palju pöördumisi, et see ei pea lihtsalt koormusele vastu,” täpsustas ta.
  Varem Elektriraudtee nime all tuntud Elron oli sunnitud ­eile lõuna ajal oma häkitud veebilehe ajutiselt sulgema.
  Ründajate põhiline eesmärk on olnud Tallinna sõnul pälvida tähelepanu ning see on neil ka õnnestunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.