• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mihkel Undresti varandus kasvab

  Kui mullu oli Mõntu sadama, kalapüügifirma Kaabeltau ja kalatöötlemisfirma VRHL omaniku Mihkel Undresti varanduse suurus neli miljonit eurot, siis tuleval aastal lisandub sellele veel miljon.

  Mittetulundusühingu Saarte Kalandus üldkoosolek eraldas reedel Euroopa Kalandusfondist Undresti Mõntu sadama neljale projektile 485 526 eurot, mis moodustab 17 positiivse lahenduse saanud projektide kogusummast ligi poole.
  Lisaks saab Mõntu järgmisel aastal veelgi suurema summa, kui Veere ja Mõntu traalisadama kalalossimisvõimaluste parendamisse investeeritakse 1,4 miljonit eurot projektiraha. Seda väitis tänavu augustis Kuressaares seminaril kalurite liidu juhatuse esimees Mart Undrest, Mihkli poeg.
  18. oktoobril toimunud Saarte Kalanduse juhatuse koosolek peeti Torgu vallas talus, mis kuulub Mihkel Undrestile. Üheksast juhatuse liikmest oli kohal viis, lisaks MTÜ tegevjuht Heino Vipp. Kõik 14 hääletamist lõppesid viie poolthäälega.
  "Mina selles küll midagi halba ei näe, pealegi oli see juhatuse koosolek Penumetsa tallu varem planeeritud," selgitas koosoleku juhataja Arne Põlluäär. Ta ei teinud numbrit ka sellest, et Undrest välja tegi, sest pisike pidutsemine kuulub Põlluääre hinnangul asja juurde.
  Kuigi hindamiskomisjoni liikmed ei soovinud oma valikuid avalikustada ja üks liige nimetas seda koguni riigisaladuseks, vastas komisjoni esimees Aado Keskpaik siiski mõnele küsimusele.
  "Komisjoniliikmete poolt individuaalselt antud hinnete kokkuvõttest ei selgu, mida üks või teine hindaja projekti tugevateks külgedeks pidas ja minu poolt hinnete kommenteerimine oleks meelevaldne tõlgendus. Positiivset hindamistulemust komisjon oma koosolekul ei kommenteeri," teatas ta.
  Keskpaiga hinnangul määrab konkursi kaudu rahastamisel piiri rahastuse saavate ja mittesaavate taotluste vahel kasutada olev eelarve.
  Ühele ja teisele poole piiri jäävate positiivse hinde saanud projektide vahel ei pruugi olulist kvalitatiivset piiri ollagi. Kõrge hinde tagab projekti oodatav märkimisväärne positiivne mõju ja taotluse hea ettevalmistus.
  “Hindamiskomisjoni kuulub üheksa liiget, kellest vähemalt viis peab hindama. Mõntu projektide puhul taandas Undrest ennast ja ka teiste projektide puhul ei osalenud need hindajad, kellel on huvide konflikt," selgitas Keskpaik.
  Mittetulundusühing Saarte Kalandus loodi detsembris 2007, Mihkel Undrest astus MTÜ liikmeks 2011. aastal. Mullu sai ta juba Saarte Kalanduse juhatusse.
  Kaks ja pool aastat Saarte Kalandust juhtinud Ain Toose astus tänavu suvel koos oma firmaga MTÜ liikmete hulgast välja, sest uue juhatuse tööstiil läks tema põhimõtteist lahku. "Kuna minu arusaamiste ja põhimõtetega see kokku ei lähe ja need jõud, kes seal praegu paigas on, oma poliitikat läbi viivad, ei riski mina küll tuuleveskitega võidelda," ütles Toose Meie Maale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.