• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Altia vallandas kehvade tulemuste pärast juhi

  Soome riiklik alkohoolsete jookide tootja Altia teatas, et vallandas ettevõtte tegevjuhi Antti Pankakoski juba paar aastat kestnud mitterahuldavate majandustulemuste tõttu, vahendab Talouselämä.

  Altia teatas täna, et vallandab 2007. aastast ametis olnud tegevjuhi Antti Pankakoski, kuna ettevõtte majandustulemused on olnud mitterahuldavad juba paar aastat. Altia juhatuse esimehe Matti Tikkakoski sõnul on finantseesmärgid jäänud täitmata ning ettevõte vajab keerulistes turutingimustes ja ettevõtluskeskkonnas uutmoodi juhtimist.
  "2011. aasta oli Altia aegade parim, kuid 2012. aastal langes nii käive kui kasum. 2013 tuleb hullem kui aasta 2012, me jääme majanduslikele eesmärkidele alla," märkis Tikkakoski.
  Vaatamata ebarahuldavatele tulemustele makstakse Pankakoskile vallandamishüvitist kokku 651 366 eurot. 2011. aastal sai Pankakoski tulemuspõhist preemiat 136 917 eurot ja 2009-2011. aastal pikaajalise tööstaaži eest tasu  168 483 eurot.
  Juhatus on alustanud uue tegevjuhi otsinguid. Kuni uue juhi leidmiseni vastutab tegevjuhi kohustuste eest Altia täitevkomitee liige Hannu Tuominen.
  Altia mullune müük vähenes 6,9 protsenti ning tegevuskasum vähenes 26,8 miljonit eurot.
  Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja. Altia Eesti ASi müügitulu oli 2012. aastal 30,7 miljonit eurot. Ettevõtte ärikasum ulatus tõttu 1,1 miljonile eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Arco Vara on üheksa kuuga hooga kasumit kasvatanud
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.