• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: must reede tõi languse

  USA aktsiad täna enamasti kukkusid kui investorid hakkasid lühendatud börsipäeva viimasel pooltunnil aktsiaid müüma, nullides sellega varasema tõusu, mida vedasid online jaemüüjad seoses Musta reede osturalliga.

  Miljonid ameeriklased tegid täna kaubandusteskustele seoses Musta reedega tormijooksu. Investorid ennustavad, et paranev tööturu olukord ja odavnenud kütusehinnad suurendavad pühadeelset müüki. ShopperTraki uuringu  kohaselt kasvavad selle aasta jõulukuu kasumid 2,4%, mis on alates 2009. aastast kui majandussurutis läbi sai, väkseim juurdekasv. Kuna sellel aastal on tänupühade ja jõulude vahel kuus päeva vähem,  teevad kaupmehed suuri allahindlusi ning paljud avasid oma poed ka varem, meelitamaks kliente ja saamaks selle arvel suuremat kasumit.
  “Üldine meeleolu on, et selleaastane jõuluostlemine saab kaupmeestele olema väga kasumlik, kuid siiski jääb see kriisieelsest tasemest maha,” märkis Iron Financial LLC kaasasutaja Aaron Izenstark.
  Ettevõtete poolelt kukkus Archer-Daniels-Midland 3% peale seda, kui Austraalia blokeeris 2 miljardi dollarilise GrainCorp ülevõtmise. 
  Apple kasvas 1,9% peale raporti, mille kohaselt oli eelmisel kuul iga kolmas Jaapanis müüdud nutitelefon iPhone.
  S&P 500 kukkus 0,1% 1805,81 punktile, langedes eelnevast tõusust 0,4%. Dow Jonesi indeks kaotas 10,92 punkti ehk 0,1%, jõudes 16086,41 punktini. Nasdaq tegi 0,37% tõusu ning lõpetas 4059 punktil.
  Toornafta hind tõusis enam kui dollari võrra, jõudes 94 dollarini barreli eest. Kulla unts tõusis 12,5 dollarit ehk 1% 1250,4 dollarile untsi eest, mis on kõige kehvem tulemus novembris alates 1978. aastast, kui selle hind kukkus 19,7%.  Kulla hind on juba kolm kuud järjest langenud, kokku 10%.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.