• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimispangad kavatsevad palku vähendada

  Globaalsed investeerimispangad kavatsed juba kolmandat aastat järjest oma töötajate palku vähendada. Seda hoolimata kasumite kasvust, rõhutades samas pingutusi aktsionäride huvide esikohale seadmisel.

  Euroopa ja USA üheksa suurimat investeerimispanka tegelevad üleüldise tasude kärpimisega. Sealhulgas kärbitakse nii palkasid, boonuseid kui teisi soodustusi; seda keskmiselt 5% selle aasta jooksul, selgub FT kvartaliraportist.
   „Pangad jätkavad viimase paari aasta trendi, mille kohaselt suunatakse kasumid töötajatelt aktsionäridele,“ sõnas PwC juht Tom Gosling. Sellega säästavad pangad kombineeritult 51,4 miljardit dollarit. Seda on 5% vähem, kui aasta varem.
  „Nad peavad seda tegema, kuna enamike pankade omakapitali tootlus on jätkuvalt ühekohaline ning sektor seisab jätkuvalt silmitsi märkimisväärsete regulatoorsete väljakutsetega.“
  Karmimad kapitalireeglid, elektroonilise ja vahetuspõhise kauplemise poole liikumine ning loid maailmamajandus on viimastel aastatel vähendanud investeerimispanganduse tulusid. 
  Raportist selgub ka, et Euroopa pankade ja nende USA rivaalide vaheline lõhe on kasvamas, kuna USA pangad kavatsevad palku kärpida tagasihoidlikumalt kui Euroopa investeerimispangad. RoyalBank of Scotland kärpis esimeses kolmes kvartalis oma palgafondi 27%, Credit Suisse, DeutscheBank, UBS, HSBC ja Barclays kärpisid aga 5-17% vahel.
  „Oleks õiglane öelda, et me vaatasime pangandust globaalsest aspektist, kuid nüüd on see muutunud pigem regionaalseks,“ sõnas konsultatsioonifirma Johnson Associates juht Alan Johnson. Ta lisas, et dünaamikad on Euroopas ja USAs selgelt erinevad. See on suhteliselt uus fenomen. Enne kriisi oli see globaalne turg.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Aita valida Aasta Ettevõtja 2021
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.