• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: Aasia turud languses

  Aasia turud kauplesid täna miinuses enne homme avaldatavat USA novembri töötuse määra, mis võib anda vihjeid Föderaalreservi võlakirjade ostmise programmi kohta.

  Jaapani börsiindeks Nikkei langes 1,5 protsenti, 15 177,49 punktini, Hongkongi Hang Seng ja Shanghai indeks langesid mõlemad 0,2%, Korea Kospi 0,1%.
  Erandiks oli India, mis tõusis 1,5%. India börs Sensex jõudis uue rekordkõrge tasemeni, kuna kohalike valimiste küsitlustulemused näitasid tugevat poolehoidu opositsiooniparteile Bharatiya Janata Party. Investorid peavad BJPd ärisõbralikuks. Lisaks aktsiatele, tugevnes ka ruupia, mis tõusis dollari vastu ühe kuu kõrgeimale tasemele.
  Jaapani börsil tegid suurimat langust autotootjad. Nissan Motor kukkus 3,5%, Mazda Motor 2,7% ja Suzuki Motor 2%.
  Austraalia börs langes 1,4% ning seitsme nädala madalaimale tasemele. Qantas Airways andis kasumihoiatuse ning lennufirma aktsia kukkus 11,2%.
  China Mobile'i aktsia tõusis Hongkongi börsil 1%, kuna telekomifirma sõlmis lepingu Apple'iga, et müüa enda võrgus iPhone'.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.