Romet Kreek • 13. detsember 2013 kell 6:05

Pro Kapital väljus Riia büroohoone valdajast

Pro Kapital Latvia sõlmis eile lepingu SIA Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga" (WTC Riga) osade müügiks äriühingule Belveron Holdings Limited, teatas ettevõte börsile.

Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga" tegutseb riigile kuuluva Riias Elizabetes 2 asuva büroohoone haldamise ja majandamise operaatorina vastavalt “Valsts nekustamie ipašumi” sõlmitud üürilepingule, mille tähtaeg saabub 31 märtsis 2014.  Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga"  kuulub 70% SIA Prokurs osadest, millised kantakse 28.12.2013 üle Pro Kapital Latviale.

Pro Kapital Latviale kuulub 100% Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga" osadest. "Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga"" osakapital moodustab 1 192 777 latist, mis jaguneb 1 192 777 osaks.

Osade omandiõiguse üleandmise ja SIA Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga" juhatuse vahetuse dokumendid vormistatakse seisuga 1. jaanuar 2014. Tehingu hinnaks on SIA Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga" omakapital seisuga 31. detsember 2013 (ühingu osakapital (1 192 777 LVL) ja jaotamata kasum), millele liidetakse 200 000 eurot.

Müügihinna omakapitali osa tasaarvestatakse Pro Kapital Latvia kohustustega. Müügihinna 200 000 eurosest osast tasutakse 25 000 eurot 5 tööpäeva jooksul omandiõiguse üleandmise dokumentide esitamisest äriregistrile ja ülejäänud osa tasutakse müügilepingus kokkulepitud eeltingimuste täitumisel.

Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga" juhatuse liikmeteks on Olga Rudzika ja Ilona Ahramovica. SIA Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga" ja AS Pro Kapital Grupp vahel ei saa seisuga 01.01.2014 olema ühtegi kehtivat lepingut.

Pro Kapital Grupp juhatuse esimees Paolo Michelozi sõnul keskendub Pro Kapital Grupp oma põhitegevusele, milleks on oma kinnisvaraobjektide arendus, peamiselt elukondlik- ja kaubanduskinnisvara. Pro Kapital Grupp juhatuse hinnangul ei mõjuta SIA Pasaules Tirdzniecibas centrs "Riga"  müük Läti äritegevust.

Hetkel kuum