• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skano uus juht teeb kasvu otsimisel panuse uutele turgudele

  Puidutöötleja Skano Groupi uueks juhatuse esimeheks sai pärast Andres Kivistiku lahkumist ettevõtte finantsjuht Martin Kalle. Lisaks juhatuse esimehe kohustustele täidab Kalle ka finantsjuhi kohustusi.

  Kas kavatsete teha Andres Kivistikust midagi teistmoodi? Skano Groupi põhitegevusteks on ja jääb ka edaspidi puitkiudplaadi ja sellel põhinevate ehitusmaterjalide tootmine, elukondliku mööbli tootmine ja sisustuskaupade jaemüük. Grupi ettevõtted ekspordivad ligikaudu 90% toodangust ning selles osas midagi ei muutu.
  Mis on Teie põhieesmärk juhina? Minu eesmärk on parandada ettevõtte majandustulemusi efektiivsuse ja müügi kasvuga. Kasvu otsime eelkõige uutelt turgudelt ning tugevdame kindlasti oma toodete konkurentsivõimet senistel müügiturgudel.
  Kuhu loodate Skanoga lähiaastatel jõuda? Olla eestimaise tootmise üks edulugudest.
  Mida peate praegu suurimateks ohu märkideks Skanole? Üldist majandusolukorda meie põhiturgudel Soomes ja Venemaal.
  Ostsite septembris Skano aktsiaid. Kas kavatsete veel osta? Ei välista.
   
  Tasub teada
  Aktsia hind jääb aastatagusele alla
  Skano aktsia hind on Tallinna börsil poole aasta lõikes 5,5% plussis, kuid aasta algusest 6,5% miinuses. III kvartalis ületas Skano käive esimest korda 5 miljonit eurot. Eile sulgus aktsia 1,13 eurol, mis on 2,6protsendine langus.Senine juhatuse esimees Andres Kivistik esitas 12. detsembril lahkumispalve. Kivistik töötas Skanos juhatuse liikme ja esimehena üle kuue aasta, aga vahepeal on ta muud ärihuvid kasvanud, mis ei luba Skano juhina jätkata.Uus juht Martin Kalle liitus Skano Groupiga 2013. aasta algul ja on varem töötanud juhatuse liikmena Magnum ASis, Ehitus Servis ASis (Bauhof) ja PricewaterhouseCoopers ASis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.