17. detsember 2013 kell 19:02

Campbellist võib saada Buffetti järgmine sihtmärk

Maailma tuntuim suppide tootja Campbell Soup Co võib olla järgmine ülevõetav ettevõte toidutööstuses pärast H.J. Heinzi 29 miljardi dollarilist tehingut sel aastal.

Veebruaris jõudsid 3G ning Warren Buffetti juhitav Berkshire Hathaway kokkuleppeni, millega osteti ära kuulus ketšupitootja Heinz ning toidutööstuse järgmine suur tehing võidakse teha juhst Campbelliga, vahendab Bloomberg analüüsimaja Edward Jones & Co.

3G võiks olla tehingust huvitatud Heinzi ja Campbelli juurviljade tootmise kokkuviimise tõttu ning Berkshire saaks aidata rahaliste vahenditega, kommenteeris teine analüüsimaja Sanford C. Bernstein & Co.

Sarnaselt Heinzile on Campbellil tugev bränd, mis võib meeldida teistele toidutöösturitele ja rikastele kosilastele, ütles S&P Capital IQ. Kuigi Campbelli müügikasv on aeglustumas ning tarbijad on liikumas enam värskete toitude ja teiste konkurentide poole, siis kuulub firmale endiselt supiturul suurim osa 22% juures.

Sellele vaatamata on firma kasumi-hinna suhte alusel endiselt kasulikum kui 70% ülejäänud toidutöösturid. Küll aga nõuaks tehingu elluviimine heakskiitu Campbelli pereliikmetelt, kellele kuulub 40% firma aktsiatest.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum