18. detsember 2013 kell 18:19

FedEx tegi üsna mageda tulemuse

Kuigi maailma üks suurimaid kullerfirmasid FedEx on nägemas esimesi märke 1,7 miljardi dollarilisest ja kolme aasta pikkusest kokkuhoiuplaanist, siis 14% kasvanud kasum analüütikutele ei meeldinud.

Memphises baseeruv kullerfirma teenis majandusaasta teises kvartalis 500 miljonit dollarit ehk 1,57 dollarit aktsia kohta puhaskasumit. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid firma kasumiks aktsia kohta 1,65 dollarit.

FedExi käive kasvas aastases võrdluses 2,7%, tõustes 11,4 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid samas käibe kasvamist 11,5 miljardi dollarini. Firma kulutas kvartaliga 8% vähem kütusele, mis tulenes hinnalangusest ja vähesemast kasutamisest.

"FedEx on graafikus, et olla 2016. aasta lõpuks seal, kus me tahame olla oma 1,7 miljardi dollarilise säästuplaaniga," kommenteeris konverentskõnes firma finantsjuht Alan Graf. "Me tegeleme väga aktiivselt rahvusvahelise haru koomaletõmbamisega."

Lisaks tõstis firma enda majandusaasta kasumi kasvuprognoosi ühe protsendipunkti võrra, eeldades nüüd 14% kasvu ehk kasumi jõudmist 7,10 dollarini aktsia kohta. Sellele aitab kaasa rekordiline aktsiate tagasiostuplaan, mis lisab umbes 4 senti aktsia kohta.

Esialgselt suure languse ja seejärel tõusuga reageerinud aktsia oli New Yorgi aja järgi pärastlõunal 0,1% miinuses, makstes 138,9 dollarit. Sel aastal on FedExi aktsia rallinud 51,47%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum