Argentina aktsiaralli on illusioon

Romet Kreek 31. jaanuar 2014, 09:45

President Cristina Fernandez de Kirchenri II ametiaja Argentina aktsiaturu 105% ralli on ühe parima tootlusega maailmas. Seda vaid seni, kuni ignoreerite inflatsiooni ja peeso odavnemist, vahendab Bloomberg.

Reaalsuses on see maailma üks halvimaid aktsiaturge.

Kuigi peesopõhiselt on Mervali indeks 24. oktoobrist 2011 kahekordistunud, muutub suur võit kohe 15% kaotuseks, kui muuta tootlus USA dollaripõhiseks. Kuigi üleilmselt on 105% kohalikus rahas tootlus maailma 94 aktsiaindeksi seas paremuselt viiendal kohal, muutub see dollaripõhiselt maailma halvemuselt 12ndaks.

„Argentina on kõrge riski ja kõrge tootlusega maa ning viimasele ajal on olnud riski tootlusest enam,“ ütles ING Ladina-Ameerika fondijuht Eric Conrads. Ta müüs viimased Argentina aktsia mullu ära.

Läinud nädalal devalveeris Fernandes peesot, et täita valuutareserve, mis on kukkunud seitsme aasta madalamale tasemele. Valitsuse kulutuste kasvuks ja inflatsiooniks on prognoositud 30%. Riigi juhtivate ekspordikaupade soja- ja nisuhinnad on langenud.

„Intelligentsed inimesed investeerivad Argentiinas kinnisvarasse,“ ütles Conrads.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2014, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing