Otsustada lihtsam raskes firmas

Rivo Sarapik 26. veebruar 2014, 11:03

Minna probleemis olevasse organisatsiooni ning hakata seal ümber korraldama on lihtsam, kui endast heal arvamusel edukasse ühendusse, leiab riigifirmasid reforminud LHV Panga nõukogu esimees Erkki Raasuke.

"Kui sul maja põleb, on otsuseid kergem teha. Nii on ka minek probleemis olevasse organisatsiooni, eriti, kui on selge mandaat, mida seal teha. Tööle asumine ja tegutsemine on lihtne," selgitas TTÜ vilistlane Raasuke ülikooli ajakirjale Studioosus. "Minnes organisatsiooni, millel on kõrge enesehinnang ja kus ollakse väga edukad ning arvatakse, et kõik vastused on juba olemas, on raske muutusi korda saata."

Raasuke on viimase paari aasta jooksul pärast Swedbankist lahkumist ning sellest tingitud konkurentsikeelu tõttu töötanud näiteks Juhan Partsi nõunikuna, reforminud maanteeametit ning Estonian Airi.

"Estonian Air - emotsionaalselt polnud midagi väga rasket, see oli tehniliselt keeruline. Minna valdkonda, millest sa mitte midagi ei tea ja kus tuli väga lühikese aja jooksul omandada ja hankida hästi palju infot, lisaks oli see ajakriitiline. Kompleksina oli kõige raskem see periood ning kõige põnevamad Rootsi aastad," kommenteeris ta ajakirjale. "Sellest perioodist sai kõik täiega välja võetud, nii isiksuse kui professionaalse arenguga. Aga kunagi ei olnud mul perioodi, et oleksin tööle läinud nii, et hommikul hambad ristis või kehva tujuga uksest sisse astuks."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2014, 20:33
Otsi:

Ava täpsem otsing