Kadri Bank • 7. märts 2014 kell 5:43

Laar uurib Kallase garantiitehingut

Eesti Pank algatas uurimise, et saada selgust Siim Kallase keskpanga juhtimise ajal antud 100 miljoni dollarilise garantii kohta.

Keskpanga nõukogu esimees Mart Laar kinnitas Eesti Päevalehele, et uurimine on algatatud ning seadis kahtluse alla tehingu otstarbekuse. "Olin küll garantiikirjadele allkirjade andmise ajal ametist lahkunud, kuid võin kinnitada, et mingit likviidsuskriisi 1994. aastal Eestis küll ei olnud," ütles Laar.  

Endiselt pole avalikkusel selge, millist tehingut püüti 1995. aastal hiigelgarantiid andes sõlmida, kuna asjaosalised ise teemat ei kommenteeri.

Eesti Päevaleht sai kontakti ka Leonid Apananskiga, kes tunneb garantiitehingu üht osalist, Tel Avivis elavat juristi Ran Gazitit, kuid viimase seoseid antud tehinguga ei osanud Apananski kommenteerida.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

 

Hetkel kuum