Romet Kreek • 12. märts 2014 kell 9:33

Ameeriklasi jätab börsitõus külmaks

Enam kui ¾ küsitletud ameeriklastest ütles, et viis aastat kestnud USA aktsiate tõus jätab neid külmaks, sest nad on tundnud vähest või mitte mingit mõju oma rahalisele heaolule, selgub Bloombergi küsitluse tulemustest.

77% teatas, et nendest on läinud mööda S&P 500 indeksi 176% tõus alates 2009. aasta 9. märtsi finantskriisi börsipõhjast. Vaid 21% ütles, et aktsiaturu tõus on neid pannud tundma majanduslikult kindlamana.

Küsitluse tulemus näitas, et enamik ameerikasi arvab jätkuvalt, et riik liigub vales suunas. Üha vähem vastanuid arvab, et 12 kuu perspektiivis tugevneb majandus ja tööjõuturg.

56% vastanutest ütles, et aktsiaturu tõusu põhjus on ettevõtete tegevus. 23% leidis, et see on president Barack Obama majanduspoliitika vili.

Hetkel kuum