Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Google'i asutaja kiitis Jaan Tallinna osalusega idufirmat

  Google kaasasutaja Larry Page rääkis eile Kanadas tehisintellekti arendavast, Jaan Tallinna osalusega idufirmast DeepMind Technologies,  mis tema hinnangul ühendab arvuti- ja neuroteaduse.

  Aasta alguses ostis Google tehisintellekti arendava DeepMindi väidetavalt vähemalt 400 miljoni dollari eest.
  Page'i hinnangul on DeepMind veel algstaadiumis. "Mõeldes, kuhu me liigume – see on täielik segadus. Arvutid ei tea, kus sa oled, millega sa tegeled ja mida sa tead. Palju, millega me tegeleme, on see, et su arvuti töötaks ja saaks kontekstist aru," rääkis Page Vancouveris TED konverentsil.
  Ta kinnitas, et see on koht, kuhu DeepMind sobitub – proovides otsinguga aru saada kõigest ja leida kõike, ilma arvuteid ja tehnikavidinaid kohmakateks muutmata.
  "Alustasime tehisintellekti süsteemide õppega, et seda parandada. Katsetasime tehisintellekti süsteemi YouTube'is ja see leidis ise kassid üles. See on väga tähtis kontsept. Mis DeepMindi puhul on tõeliselt hämmastav, on see, et nad õpivad  oma järelevalve all, alustades videomängudega – õppides, kuidas neid mängida, kuidas seda automaatselt teha," ütles Page.
  Süsteem näeb samu piksleid, mida sina näed ja sellest hoolimata õpib süsteem mängima kõiki mänge superinimese võimekusega, lisas ta. "Me ei ole varem olnud võimelised selliseid asju arvutiga tegema. See on väga põnev. Kujutage ette, et selline tehisintellekt on teie programmis ja informatsiooni otsingutes," märkis Page.
  Google'i miljardärist kaasasutaja Larry Page rääkis, et DeepMindi osanikul Demis Hassabisel on neuroteaduse ja arvutiteaduse taust. Ta ennustas, et DeepMindi puhul on näha palju põnevaid töid, mis ühildavad arvutiteaduse ja neuroteaduse võtmes, kuidas muuta midagi targaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.