26. märts 2014 kell 21:00

Rõivase kaasa rajas EASi toel kaks ettevõtet

Vastse valitsusjuhi Taavi Rõivase elukaaslane Luisa Värk on kahe ettevõtte omanik, mis on toetust saanud ka EASilt.

Lisaks lauljakarjäärile on ­eile ametisse astunud peaministri Taavi Rõivase kaasa Luisa Värk ka ettevõtja. Talle kuulub ettevõte Noodivõti, mis on registreeritud 2010. aastal ja mis tegeleb kontsertide lavastamise ja esitamise ja muu muusikalise loometegevusega.

2012. aastal toimusid kontserdid ning tellitud esinemised üle Eesti ning realiseerus 2011. aastal sõlmitud koostöölepe Vanemuise teatri muusikali “Kosmonaut Lotte” peaosa esitamiseks, kirjutab Värk majandusaastaaruandes. Ettevõtte müügikäive oli 2012. aastal 14 683 eurot ja kasum 4128 eurot.

Värgi teine ettevõte on mööblidisainiga tegelev Rahvusdisain OÜ, mis toodab rahvusmustriga patju, lamamistoole ning lastemööblit.

Ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et majandustulemusi mõjutasid oluliselt kampaaniate suured tagastused, mis kajastuvad ühtaegu nii ettemaksu kui ka laovarude kasvus. Ettevõte oli 2012. aastal 2493 euro suuruses kahjumis.

Rahvusdisain OÜ sai 2010. aastal alustava ettevõttena ­EASilt toetust 6221 eurot. OÜ Noodivõti sai EASilt stardikapitalina 6391 eurot.

Luisa Värk ei olnud eile kommentaarideks kättesaadav.

Hetkel kuum