Ericssoni tulemus: üks silm nutab, teine naerab

Romet Kreek 23. aprill 2014, 10:04

Maailma suurim telekommunikatsioonivõrkude tootja Ericssoni esimese kvartali kasumimarginaal tuli analüütikute oodatust parem, kuid käive tuli oodatust väiksem. Ettevõte keskendus kasumlikumatele lepingutele, vahendab Bloomberg.

Brutomarginaal kasvas aastataguselt 32 protsendilt 36,5 protsendile. Analüütikud ootasid 34,4% marginaali. Käive vähenes 9 protsenti 47,5 miljardile Rootsi kroonile, jäädes alla analüütikute 50,8 miljardi Rootsi kroonisele ootusele.

USA ja Jaapani telekommunikatsioonifirmad kulutused 4G võrkudele aeglustuvad. See jätab Ericssonile ja konkurentidele Nokiale, Alcatel-Lucentile ja Huawei Technologiesele vähem lepinguid, mille nimel konkureerida. Ericsson püüab võita kasumlikumaid lepinguid, keskendudes samal ajal teenuste äri laiendamisele.

„Meie kasumlikkuse fookus tasub end ära," ütles Ericssoni juhatuse esimees Hans Vestberg. Ericssoni kasumlikkus on paranenud juba neljandat kvartalit järjest. Kasu on lepingutest, mis nõuavad vähem intensiivset tööjõu kasutust.

Puhaskasum enam kui kahekordistus ja ulatus 2,12 miljardi Rootsi kroonini. Mulluse väikese kasumi taga oli 1,8 miljardi Rootsi kroonised ümberkorralduskulud, mis tulid peamiselt Rootsis töötajate koondamisest.

Eile tõusis Ericssoni aktsia 2 protsenti 86,25 Rootsi kroonile. Aastaga on aktsia hind tõusnud 16,1%. Aktsia hinna ja kasumi suhe on 21,6 ja dividenditootlus 3,5%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. April 2014, 15:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing