Apple palkab biomeditsiini eksperte

Raido Neemre 05. mai 2014, 21:26

Apple on kokku panemas meditsiinitehnoloogia ekspertide meeskonda, mis on biotehnoloogia kogukonna kihama pannud ning heidab vihjeid iPhone’i tootja plaanidele iWatchile ja teiste kantavate tehnoloogiavidinatele.

Viimasel aastal on Apple endale napsanud vähemalt tosin prominentset biomeditsiini eksperti, selgub LinkedIni profiilimuutustest.

Palju palgatakse eksperte sensorite tehnoloogias, alal, mida Apple tegevdirektor Tim Cook peab vägagi paljulubavaks. Siseallikad väidavad, et tehnoloogia eesmärgiks on jälgida ja mõõta kõike alates veresuhkrust kuni toitumiseni – see on palju enam, kui suudavad praegu turulolevad seadmed. 

Apple on tänu Cooki lubadusele sellel aastal uute toodetega turule tulla suure surve all. Ettevõte ei ole uut tüüpi toodetega turule tulnud alates 2010. aastast, kui tutvustati iPadi; hoolimata mitmetest tagasiostudest ja dividendide väljamaksmistest on ettevõtte aktsiad jätkuvalt heas hinnas.

Investor Carl Icahn säutsus heakskiiduks Apple kvartalitulemustele ning tagasiostuplaanile. “Usutavasti oleme me ka õnnelikud, kui me näeme uusi tooteid turul,” lisas ta.

Apple registreeris oma kaubamärgi "iWatch" Jaapanis. Mitmed Apple patendid viitavad randme ümber kantavatele seadmetele ning veebruaris andis Apple sisse ka patenditaotluse väikestele kõrvaklappide, mis loendavad samme ja tajuvad pealiigutusi.

Üks anonüümsust palunud mobiilse tervise ekspert sõnas hiljuti Reutersile, et ettevõte pürgib palju kaugemale, kui vaid kantavate nutiseadmete tootmine ning plaanib tervet tervise ja spordi platvormi oma rakendustepoes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2014, 21:26
Otsi:

Ava täpsem otsing