• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreekas võidukad vasakradikaalid, parlamendis ka Kuldne Koidik

  Kreekas võitis Euroopa Parlamendi valimised esialgsetel hinnangutel peamine opositsioonipartei, vasakradikaalne Syriza.

  Võit ei olnud siiski nii suur, et destabiliseerida peaminister Antonis Samarase valitsust, vahendas agentuur Bloomberg.
  "Lähemas perspektiivis ei ole valitsuse stabiilsusega probleemi," ütles Ateena ülikooli politoloogia professor Dimitris Sotiropoulos. "Valitsusparteide toetus on küll vähenenud, kuid nende toetus kokku ületab toetuse peamisele opositsioonile."
  Syriza sai 26,5% valijate toetusest, võrreldes peaministri partei Uus Demokraatia 23,3%se toetusega. Valimiskoalitsiooni kuuluva sotsialistide partei Pasok toetus on kahanenud 8,1%-le.
  "See on esimest korda Kreeka ajaloos, et vasakradikaalne partei võidab valimised arvestatava marginaaliga, " ütles Syriza parlamendisaadik Panagiotis Lafazanis. "Kreeka valimiste tulemus annab riigile lootust ja on positiivne kogu Euroopale."
  Kreeka natsionalistlik partei Kuldne koidik, mille liider ja viis parlamendisaadikut on vangis ja ootavad kohust kriminaalse organisatsiooni juhtimise süüdistusega, sai prognooside järgi 9,3%ga parteide üldjärjestuses kolmanda parima tulemuse.
  "Kuldse koidiku toetuse kasv on nende valimiste kõige murettekitavam tulemus," ütles peaministri partei parlamendisaadik Christos Dimas. "See oli esimene sihilik hääletamine ekstremistide poolt. Valijad ei saa öelda, et nad ei teadnud, mida Kuldne Koidik esindab."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.