India plaanib suuri reforme

Raido Neemre 09. juuni 2014, 21:37

India uus valitsus viib ellu laiaulatusliku majandusreformi, mille eesmärk on läbi era-ja avalike investeeringute luua uusi töökohti. Ühtlasi on uue reformi eesmärgiks inflatsiooni kasvatamine, sõnas riigi president Pranab Mukherjee parlamendile.

President märkis, et valitsus peab rakendama üldise müügimaksu, soodustama välisinvesteeringuid ning kiirendama suurte äriprojektide heakskiitmist.

Mukherjee sõnul on peale mitut volatiiset aastat majanduskasvu juurde naasmine äärmiselt oluline.

Aasia suuruselt kolmas majandus kasvas 2013. aastal 4,7%, mis on juba järjestikkuselt teine aasta, kus majanduskasv on olnud alla 5%. Nii väike majanduskasv on pikim aeglustumine enam kui 25 aasta jooksul.

Valitsus kavatseb reformid ellu viia võimalikult kiiresti, alustades riigi juhitavast põlevkivisektorist ning liikudes edasi kaitsesetööstusesse, meelitamaks ligi ka erainvesteeringuid.

Igal aastal siseneb riigi tööturule umbes 10 miljonit noort tööikka jõudnud inimest. Demograafiline olukord võib aidata riigi arenenud riikide nimekirja, kuid võib viia sotsiaalse ja majandusliku katastroofini, kui seda ei suudeta efektiivselt ohjata.

Modi valitsus lubas ka kindlustada selle, et igal India perekonnal oleks korralik kodu ning elektrienergia aastaks 2022. Valitsuse eesmärgiks on ka kibekiirelt uuendada India lagunev raudteesüsteem, keskendudes kiirrongidele, ehitada juure teid ning lennujaamu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2014, 21:37
Otsi:

Ava täpsem otsing