• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vase eest tuli välja käia kuu tipphind

  Vase hind tõusis täna nelja nädala kõrgeimale tasemele, kuna peamiste börside tunnustatud ladude varud on vähenenud ja spekuleeritakse, et USA majandus taastub esimese kvartali prognoositust hullemast majanduslangusest, vahendab Bloomberg.

  Londoni metallibörsil tõusis täna kolmekuise tarnetähtajaga vaselepingu hind korraks 0,6%, 6954 dollarile tonnist, taandudes seejärel 6939,50 dollarile tonnist. Juunis on vase hind tõusnud 4,4%. See on suurim tõus alates septembrist.
  Tänavu on Londoni, Shanghai ja New Yorgi börside jälgitavates ladudes vähenenud vase jääk 51%. Laovarud on väikseimad alates 2008. aasta oktoobrist.
  „Vase hind saab hoogu kahanevatest laovarudest ja dollari nõrkusest pärast eilset USA majanduslanguse korrigeerimist,“ ütles Jaapani toorainemaaklerfirma Fujitomi analüütik Kazuhiko Saito. „Investorid näevad, et USA majandus paraneb esimese kvartali languse järel, mille põhjustas halb ilm.“
  Maailma suurim majandus kahanes aasta esimese kolme kuuga 2,9%.
  Londoni metallibörsil tõusid täna ka plii ja tsingi hinnad, kuid alumiiniumi ja tina hinnad langesid. Nikli hind püsis eilsel tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA eskpertide kogu hääletas laialdase kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet eskpertide kogu (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet eskpertide kogu (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.