Mait Kraun • 13. august 2014 kell 19:42

Loomaaktivistid ja Harry Potter panid ettevõtte aktsia langema

SeaWorld’i teemapargi haldaja aktsiad langesid täna oodatust nõrgemate kvartalitulemuste tõttu 30 protsenti. Samuti oli külastajate arv väike, peamiselt SeaWorld’i jaoks tähtsates linnades olevates teemaparkides Sand Diegos ja Orlandos.

SeaWorld Entertainment ütles, et eeldab selleks aastaks käibe 6-7 protsendilist vähenemist. See on palju hullem kui Wall Street ootas. Tegelikult on paljud investorid ettevõttele oodanud isegi käibe  tõusu, vahendab CNN Money.

Ettevõtte sõnul tuleks halbades tulemustes süüdistada ka Harry Potterit, mille atraktsioon  ettevõttes Universal Studios Florida kogub tohutult populaarsust ning varastab SeaWorldi kliente. Samuti vähendas käivet asjaolu, et kooliaasta kestis erakordse külma ja lume tõttu kauem.

SeaWorld on samuti kogunud kriitikat mõõkvaala hoidmise eest vangistuses. Selle kriitika ajendas suurest CNN, kelle dokumentaalfilm mitmeid mõõkvaalade vangistusega seotud asjaolusid paljastas. Dokumentaalfilm on viinud Californias õigusaktini, millega keelatakse mõõkvaalade hoidmine vangistuses.

SeaWorldi sõnul vähendas see San Diego külastajate arvu ning mõjus tulemustele halvasti. FBR analüütiku Barton Crocketti sõnul on see esimene kord, mil ettevõte tunnistab loomaaktivistide mõju ettevõtte käekäigule.

Hetkel kuum