• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomes kõrgem hoiuseintress konkurentsi tõttu

  Bigbanki juht Kaido Saar ütles, et kuna hoiuste maht on sõltuvuses laenude mahust, on ka Soomes hoiuseintress mõnevõrra suurem.

  Mõned päevad tagasi kirjutas Taloussanomat, et Bigbanki Soome juht Tuomas Riski sõnul püüdleb pank selle suunas, et kasvatada turuosa just tähtajaliste deposiitide hulgas Soomes kui ka mujal Euroopas. Panga hoiuseintress on tema sõnul kasvanud üldisest majandusolukorrast hoolimata.
  Artikli juures ära toodud tabelis seisab, et näiteks 25 000 euro hoiustamisel kuueks kuuks on intressimäär 0,85%. Bigbanki Eesti kodulehte vaadates seisab aga intressitabelis, et 30 000 euro hoiustamisel 6-11 kuuks on intressimäär ligi kaks korda madalam ehk 0,45%.
  Saar märkis, et tegelikult ei tasuks kuuekuulist hoiust üle tähtsustada, sest kuuekuuline hoius on kogu hoiuseportfellis väga väikese osatähtsusega. Keskmine hoius on tema sõnul kahe- või kolmeaastase tähtajaga ning sel juhul erineb Eesti ja Soome intress vaid 0,1% võrra viimase kasuks.
  Saar märkis ka, et kuna Soomes plaanib Bigbank turuosa kasvatada ning põhjanaabrite turg on Bigbanki jaoks uus, on ka filiaalidel mõningane sõnaõigus hoiuseintressi reguleerimisel. „Ju siis saavadki soomlased üldiselt pankadelt paremaid hoiuseintresse,“ märkis ta sealsele pankade omavahelisele konkurentsile viidates.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.