Pille Ivask • 14. august 2014 kell 7:53

Soomes kõrgem hoiuseintress konkurentsi tõttu

Bigbanki juht Kaido Saar ütles, et kuna hoiuste maht on sõltuvuses laenude mahust, on ka Soomes hoiuseintress mõnevõrra suurem.

Mõned päevad tagasi kirjutas Taloussanomat, et Bigbanki Soome juht Tuomas Riski sõnul püüdleb pank selle suunas, et kasvatada turuosa just tähtajaliste deposiitide hulgas Soomes kui ka mujal Euroopas. Panga hoiuseintress on tema sõnul kasvanud üldisest majandusolukorrast hoolimata.

Artikli juures ära toodud tabelis seisab, et näiteks 25 000 euro hoiustamisel kuueks kuuks on intressimäär 0,85%. Bigbanki Eesti kodulehte vaadates seisab aga intressitabelis, et 30 000 euro hoiustamisel 6-11 kuuks on intressimäär ligi kaks korda madalam ehk 0,45%.

Saar märkis, et tegelikult ei tasuks kuuekuulist hoiust üle tähtsustada, sest kuuekuuline hoius on kogu hoiuseportfellis väga väikese osatähtsusega. Keskmine hoius on tema sõnul kahe- või kolmeaastase tähtajaga ning sel juhul erineb Eesti ja Soome intress vaid 0,1% võrra viimase kasuks.

Saar märkis ka, et kuna Soomes plaanib Bigbank turuosa kasvatada ning põhjanaabrite turg on Bigbanki jaoks uus, on ka filiaalidel mõningane sõnaõigus hoiuseintressi reguleerimisel. „Ju siis saavadki soomlased üldiselt pankadelt paremaid hoiuseintresse,“ märkis ta sealsele pankade omavahelisele konkurentsile viidates.

Hetkel kuum