Puhkepäev. Suvine meelelahutus vanemale põlvkonnale

15. august 2014, 00:00

Film “Ja nii see läheb” on sümpaatne, kuid liigagi etteaimatav komöödia, mis näitab, et ka 70aastaselt on võimalik endale hingesugulane leida.

Film räägib egoistlikust Orenist (Michael Douglas), kes pärast abikaasa surma käitub kalgilt kõigiga, kellega tema teed ristuvad. Kõik muutub, kui tema uksele ilmub poeg Luke, kes peab mitmeks kuuks vangi minema ning jätab seetõttu isa hoolde oma pisikese tütre, kelle olemasolust Oren varem ei teadnudki. Kuna vanaisaroll aga Orenile üldse ei istu, võtab lapse eest hoolitsemise üle naabrinaine Leah (Diane Keaton). Loomulikult ei kavatse naine leppida Oreni ülbusega ning teeb kõik endast oleneva, et meest kuidagigi muuta.

“Ja nii see läheb” on vanainimeste film. Kui mainisin oma heale sõbrannale, et ehk läheks seda filmi kinno vaatama, tegi ta suured silmad: “Miks sa tahad vanainimeste filmi vaadata?” Þanrimääratlus on õige. Nii näitlejad kui ka nende tegelased on 70. eluaasta kandis.

Linateos näitab, kuidas kaks küpset inimest oma ebakindlusega võitlevad. Nii Oreni kui ka Leahi abikaasad on surnud ning ilmselgelt on kahel lesel palju enam ühist, kui nad esiti arvavad. Filmi käik ja lõpp on üsna ettearvatav, aga miks ka mitte. See pole linateos, kus loodad, et filmi keskel on ohtralt intriige ning lõpus tuleb ootamatu süþeepööre.

Lihtne sisu on nii filmi pluss kui ka miinus. Kokkuvõttes tekivad positiivsed emotsioonid ning rõõmustad tegelaste üle, samas hakkad pärast mõtlema - mis seal filmis üldse toimus? Justkui “Õnne 13”, mida küll vaatad, aga tead, et pikkade  dialoogide ja kohvikus kohvi joomise kõrval suurt midagi ei sünni. Suvisel ajal tekib ikka küsimus, kas aega saaks ka paremini kulutada? Aga eks selle filmi puhul ole küsimus ka sihtgrupis, vanemaealistele ehk meeldibki selline film enam. Kui ise kinos käisin, oli saalis palju pensionäre, kes ilmselt muidu nii tihedalt kinos ei käi.

Näitlejatöödele pole filmis midagi ette heita. Douglas ning Keaton mängisid nii hästi, kui stsenaarium võimaldas. Peab ka ütlema, et 68aastane Keaton näeb väga hea välja. Isegi mina, 20ndates naine, kadestan tema sihvakaid jalgu.

Komöödia “Ja nii see läheb” istub suvise meelelahutusena hästi. Eriti vanemale publikule, kes saavad vaadata lugu, kus armastajateks pole 20. aastates neiud ja noormehed, vaid omaealised. Selletaolised komöödiad on hea näide sellest, et Hollywoodil on ka vanemale põlvkonnale midagi pakkuda.

 

Hinnang

  • “Ja nii see läheb”

Hinnang: 7

Lavastaja: Rob Reiner
Osatäitjad: Michael ­Douglas, Diane Keaton, Yaya Alafia jt.
Kinodes alates 1.08

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2014, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing