Eliisa Matsalu • 3. september 2014 kell 15:06

Ettevõtjad: Obama kõne julgustas

„Ma polnud varem mõelnudki, et sõnadel võib nii palju jõudu olla,“ ütles USA presidendi Barack Obama kõnet kuulamas käinud BaltCapi omanik Peeter Saks.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige ja endine Skype Eesti juht Tiit Paananen ütles, et USA presidendi Barack Obama kõne vastas kõikidele tema ootustele. „On suur au olla sellise mehega ühes saalis. Mina sain küll selle, mille järgi ma sinna läksin,“ märkis ta.

Paananeni sõnul sai Obama kõnest kinnitust, et neid, kes mängivad reeglite järgi ja kes aitavad ka teisi, aidatakse vajaduse korral samuti. „Signaal oli väga tugev – Balti riigid on kaitstud. Loodetavasti läheb see signaal ka õigesse kohta kohale,“ ütles ta.

Paananen lisas, et kõnesse oli oskuslikult põimitud nii Eesti kultuuri kui ka rohkelt tagasivaateid Balti riikide ajalukku. „Palju keskenduti ajaloole, oleksin oodanud rohkem tähelepanu tulevikuvaadete kohta. Samas, kes ikka oskab ette ennustada praeguses sündmuste ahelas. Paljud stsenaariumid on ju võimalikud,“ rääkis ta.

BaltCap omanik Peeter Saks tõdes, et polnud varem mõelnudki, et sõnadel võib nii palju jõudu olla. „Obama kõnest tuli see väga hästi välja. Avaldas ikka muljet küll,“ ütles ta. Saks lisas, et kõne oli põhjalikult ettevalmistatud ja detailid paigas. „Korrati selgelt ja konkreetselt põhitõdesid, mille nimel seistakse. Midagi rohkemat polekski osanud oodata,“ märkis Saks.

AS Standardi suuromanik Enn Veskimägi ütles, et Obama kõne oli julgustav ja otsekohene. „Loodan, et selle kõne peale mõned Eesti poliitikud, kes on siiamaani meid pidevalt hirmutada püüdnud, et ka meiega võib juhtuda nii nagu Ukrainaga, lõpetavad selle nüüd ära. Sõnum oli nii tugev,“ ütles ta, lisades, et Eesti klassikute tsiteerimine kõnes oli muljetavaldav.

Hetkel kuum